• 1403/06/10 - 06:38
  • تعداد بازدید : 113
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

شاخ‌سوزی و قطع سر‌پستانک اضافی

بعد از شیرگیری گوساله، چند کار باید انجام دهیم، یکی شاخ سوزی است.
اگر در هفته اول از پماد شاخ استفاده نکردیم و شاخ‌ها مشخص شده است، باید شاخ‌ها را حذف کنیم. برای این کار می‌توانیم از میله‌های فلزی که مخصوص شاخ سوزی است استفاده کنیم.
بعضی از میله‌ها برقی‌اند که با برق گداخته می‌شوند و بعضی هم باید روی اجاق بگذاریم تا گداخته شود و بعد از مهار گوساله، روی جوانه شاخ می‌گذاریم و جوانه شاخ را از سر گوساله جدا می‌کنیم. بعد با یک اسپری حاوی آنتی بیوتیک محل شاخ را ضدعفونی می کنیم.
در سن سه و یا چهارماهگی این کار خیلی راحت قابل انجام است، چون هم مقید کردن گوساله راحت است و هم جدا کردن جوانه شاخ خیلی ساده است. چون هنوز شاخ به استخوان سر متصل نشده است.
یکی دیگر از کارهایی که باید در این سن (بین 3 تا 4 ماهگی) برای گوساله انجام داد، قطع سر پستانک‌های اضافی است. برخی از گوساله‌ها در هنگام تولد علاوه بر 4 سرپستانک اصلی، یک یا چند سرپستانک اضافی دارند. معمولاً آن‌ها پشت سرپستانک‌های اصلی قرار دارند که محل خوبی برای ورود میکروب‌ها هستند و می‌توانند حتی ایجاد ورم پستان کنند و یا در کار شیردوشی مشکل ایجاد کنند.
قطع سر پستانک‌ها در سن 3 تا 4 ماهگی خیلی راحت است. چون مهار گوساله راحت است و هنوز سرپستانک‌ها رشد چندانی نداشته‌اند و قطع آن‌ها آسان است. در این سن حتی بدون بی‌حسی هم می‌شود سرپستانک‌های اضافی را با یک قیچی CURVE و یا انحنادار قطع کنیم.
برای اینکه بتوانیم بین سرپستانک اصلی و اضافی تفاوت قائل شویم و تشخیص بدهیم که کدام سرپستانک اضافی و کدام سرپستانک اصلی است، آن را بین دو انگشت می‌گیریم و می‌چرخانیم.
داخل سرپستانک اصلی خالی است، چون مجرای شیر وجود دارد. ولی داخل سرپستانک اضافی آن پر است و سفت‌تر از سرپستانک اصلی است. البته گاهی اوقات این سرپستانک‌های اضافی به سرپستانک اصلی چسبیده که برای قطع آن لازم است حتماً دکتر دامپزشک این کار را انجام دهد تا خدای‌ناکرده مشکلی پیش نیاید.

  • گروه خبری : اسلایدر,آموزش و ترویج
  • کد خبر : 324508
محمدجواد زارع

محمدجواد زارع

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه