• 1400/11/06 - 08:08
  • تعداد بازدید : 1618
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان ابرکوه:

لزوم وترغیب دامداران نسبت به تزریق واکسن آنتروتوکسمی

دامداران باید برنامه ریزی مناسب برای تزریق واکسن آنتروتوکسمی در فواصل ۶ ماه داشته باشند و حتما در اواخر دوره آبستنی نسبت به تزریق این واکسن در دو نوبت و به فاصله زمانی دو هفته اقدام کنند تا بره‌های متولد شده از مادران علیه این بیماری ایمن باشند.

به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان ابرکوه؛ سرپرست  شبکه دامپزشکی ابرکوه، نام دیگر بیماری آنتروتوکسمی را بیماری پرخوری یا قلوه نرمی اعلام کرد و افزود: در واقع هر گونه تغییر جیره غذایی در گله با به هم زدن سیستم گوارشی در دام باعث رشد زیاد عامل بیماری در دستگاه گوراش شده و سم حاصل از آن باعث بروز علائم بیماری شامل اسهال شدید، تشنج، زمین گیر شدن و ترشح بزاق و در خیلی از موارد باعث مرگ ناگهانی بدون سایر علائم می‌شود.
امیدسالاری با اشاره به اینکه این بیماری هنگام پرواربندی گوسفندان نیز ایجاد می‌شود افزود:
وی همچنین با بیان اینکه در فصل پاییز و بهار با توجه به تغییرات آب و هوایی و نوع پوشش گیاهی، دام‌ها در معرض ابتلا به بیماری آنتروتوکسمی قرار دارند،بیان کرد: با جلوگیری از تغییر سریع جیره غذایی حیوانات و جلوگیری از پرخوری حیوانات به خصوص علوفه‌های سبز و پرآب و واکسیناسیون دام با واکسن آنتروتوکسمی می‌توان از این بیماری جلوگیری کرد.
ایشان در ادامه اظهار داشت: از آنجا که این عامل در شرایط بی‌هوازی رشد و تکثیر می‌کند، ‌با تغییر در جیره غذایی دام به ویژه در اوایل فصل رشد و مصرف خوراکی زیاد‌، علوفه در دستگاه گوارش انباشته شده و با ایجاد ‌شرایط بی‌هوازی رشد و تکثیر این باکتری در روده دام حاصل می‌شود. این باکتری با تولید توکسین و جذب آن از طریق دیواره روده به کبد، مغز، ریه‌ و کلیه دام وارد شده و سبب بروز‌ ‌پرخونی و مرگ بافتی این ارگان‌ها می‌شود‌.
این مقام مسئول تصریح کرد‌: از فاکتورهای مستعد کننده این بیماری، پرخوری حیوان و تغییر مراتع دام‌ها و تغذیه دام‌ها در مراتع یخ‌زده در زمستان و آلودگی کرمی در دام‌ها است بنابراین برای کنترل این بیماری باید بالانس جیره غذایی دام را انجام و با ‌واکسیناسیون به موقع که به صورت بازه شش ماهه و با بوستر 14 روزه تکرار می‌شود، توجه کرد.

وی در پایان به دامداران توصیه کرد : راه های پیشگیری از بیماری آنترو توکسمی ( پر خوری ) را همچون انجام واکسیناسیون به موقع و تکرار یادآور واکسن پس از دو هفته ، کنترل بهداشتی حمل و نقل دام ، رعایت ضوابط قرنطینه ای و ضدعفونی جایگاه دام ها را جدی بگیرند تا از خسارت احتمالی این بیماری کشنده در بین دام هایشان جلوگیری شود.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان ابرکوه
  • کد خبر : 281099

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه