• 1398/04/16 - 07:25
  • تعداد بازدید : 233
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
به منظور جلوگیری از انتشار بیماری های واگیر و مشترک بین انسان و دام:

فراستفاده از کود دام وطیور در مزارع کشاورزی مستلزم فراوری و رعایت مراحل بهداشتی می باشد

مسئول شبکه دامپزشکی شهرستان بافق گفت: کود دامی به دلیل منشاء حیوانی می تواند حاوی انواع عوامل بیماری زا باشد. به همین دلیل و به منظور جلوگیری از خطرات بیماری های مشترک بین انسان و دام، استفاده از کود دام و طیور در مزارع کشاورزی مستلزم فراوری و رعایت مراحل بهداشتی می باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد: فرزانه سالاری درباره مراحل بهداشتی فراوری کود اذعان داشت: کود دام و طیور باید قبل از حمل و جابجایی و به منظور مصرف، پس از جمع آوری و دپو کردن، خیساندن آن توسط آب و پوشیدن آن با پلاستیک حداقل به مدت دو هفته تا یک ماه در محل مناسب نگهداری شود. این محل مناسب می تواند چاله ای نظیر چاله های سیلو کردن باشد. محل مذکور باید در دامداری بوده و با جایگاه نگهداری دام فاصله ای مناسب  (در حدود 25 متر) داشته باشد. همچنین به دور از آب های جاری و تحت الارضی با سطح بالا باشد. ضدعفونی کردن سطح کود در هر نوبت، دپو کردن و حمل و نقل با فرمالین تجاری 5 تا 10 درصد یکی دیگر از اقدامات لازم به منظور جلوگیری از شیوع بیماری ها می باشد.

پس از گذشت چند هفته و بر اثر بالا رفتن حرارت کود در عمق نیم متری به 55 تا 60 درجه سانتیگراد به دلیل عملیات تخمیر، انواع عوامل بیماری زا از قبیل ویروس ها، باکتری ها و تخم های انگل از بین رفته و کود آماده جابه جایی و مصرف در باغات و مزارع می شود.

وی در خاتمه یادآور شد: تخلیه کودهای حیوانی تنها در محل زمین های زراعی مجاز می باشد و تا زمان مصرف می باید روی کود را با نایلون، خاک و یا هرگونه پوششی که مانع از پراکندگی آن در محل بر اثر باد و سایر عوامل گردد پوشانده شود. وی اظهار امیدواری نمود دامداران و کشاورزان با رعایت توصیه های کارشناسان دامپزشکی در مورد فراوری و مصرف کود دامی مانع از شیوع بیماری های مشترک و همچنین آفت زدگی محصولات کشاورزی شوند.

 

 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 134251
کلمات کلیدی
لینک کوتاه