سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان ابرکوه خبر داد:
اجرای واکسیناسیون تب برفکی بهادار در شهرستان ابرکوه
در حالی که این روزها، جامعه جهانی با ویروس کووید ۱۹ دست و پنجه نرم می کند، نباید از دیگر ویروسهای زیان آور دیگر از جمله عامل بیماریزای بیماری تب برفکی در دام غافل شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان ابرکوه: عملیات واکسیناسیون تب برفکی در جمعیت دام سنگین شهرستان از ابتدای تیر ماه شروع شده و انتظار می رود در پایان تیرماه بیش از نود و پنج درصد از دام های سنگین این شهرستان زیر پوشش واکسیناسیون علیه این بیماری قرارگیرند.
سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان ضمن بیان این مطلب که برای حفظ و حراست از سرمایه های دامی و پیش گیری از خسارت های وارده به دامداران هر چهار ماه یکبار طرح واکسیناسیون تب برفکی انجام می شود، از دامداران خواست: برای پوشش حداکثری واکسیناسیون با گروه های مایه کوبی دامپزشکی همکاری کنند.
امید سالاری در ادامه بیان کرد: مایه کوبی منظم دامها و واکسیناسیون ازجمله راههای پیشگیری از بیماری تب برفکی است که همه ساله توسط اکیپ های دامپزشکی صورت می گیرد، امسال نیز مانند سال های قبل، این طرح از ابتدای تیر ماه با همکاری ایستگاه های شیر در خصوص معرفی کلیه گاوداری های صنعتی و سنتی و بخش خصوصی در تهیه واکسن در حال اجرا می باشد که انتظار می رود در پایان این طرح بیش از چهار هزار راس دام سنگین علیه بیماری تب برفکی واکسینه گردد.
ایشان اظهار داشتند: این بیماری ویروسی با علائمی چون تب بالا، لنگش، تخریش بافت زبان و دهان، آبریزش از دهان، زخم سم و پستان خود را نشان می دهد و حیوانات زوج سم اهلی و وحشی نظیر گاو، گوسفند، بز، کل، بز کوهی، آهو و گراز را درگیر می کند.
همچنین این احتمال وجود دارد که با ورود ویروس به بدن دام یکسری از باکتری ها و عوامل میکروبی دیگر سوار بر بیماری شده و منجر به عفونت ثانویه و بروز علائم ریوی و روده ای که جزو علائم بیماری تب برفکی نیستند، شوند.
وی در پایان تاکید کرد: این ویروس به دلیل تلفاتی که در دامها به خصوص گاو و گوساله ها ایجاد می کند، به عنوان یکی از زیانبارترین بیماری های صنعت دامپروری شناخته شده است، از این رو باید دامداران تا حد ممکن از رفت و آمد اجتناب ورزیده و محتوای حوضچه های ضدعفونی را همه روزه با مواد مناسب پر نموده و از حمل و نقل و خرید و فروش بدون ضابطه هرنوع دام، اکیداً خودداری کنند. همچنین به دامداران یادآور شد تا ترتیبی اتخاذ نمایند که از انجام عملیات غیرضروری (سایر عملیات مایه کوبی و تست و...) در واحد تحت پوشش واکسیناسیون به مدت یک هفته به منظور جلوگیری از ایجاد هر گونه استرس، خودداری نمایند.