• 1398/07/16 - 14:06
  • تعداد بازدید : 74
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به مناسبت هفته دامپزشکی، نشست خبری مدیرکل دامپزشکی استان یزد برگزارشد:

امنیت غذایی در کشور بدون تلاش دامپزشکی محقق نخواهد شد

علی اکبرحدادزاده در جمع خبرنگاران گفت: دامپزشکان حافظان سلامت غذا از مزرعه تا سفره بوده و نقش کلیدی در امنیت و سلامت غذایی مردم دارند و یکی از دغدغه های آنان تأمین منابع غذایی سالم، موجود، در دسترس و پایدار برای جامعه می باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد: حدادزاده با اشاره به تولید سیصد و نود و چهار هزار تن تولیدات دامی استان تصریح کرد: این حجم تولید فراورده خام دامی سالم جز با تلاش و ایثار همکاران دامپزشکی در راستای به حرکت در آوردن چرخ تولید و بهداشت جامعه میسر نمی شد.

وی در ادامه با بیان اینکه سالانه بالغ بر پنجاه و شش هزار مورد بازدید بهداشتی از مراکز تولید، توزیع، نگهداری و عرضه فراورده های خام دامی توسط کارشناسان نظارت دامپزشکی صورت می گیرد؛ از معدوم سازی یکصد و چهل و یک تن مواد خام دامی غیر قابل مصرف در سال گذشته از چرخه مصرفی شهروندان خبر داد و افزود: در راستای پیشگیری از ورود فراورده خام دامی غیر بهداشتی به چرخه مصرف شهروندان و تأمین سلامت آنان، یکصد و چهل و سه پرونده تشکیل و به مراجع قضایی معرفی شده اند.

 حدادزاده با تکذیب شایعه استفاده از هورمون در پرورش مرغ، به ذبح سالانه بیش از 6 میلیون قطعه طیور در 8 کشتارگاه‌ استان پرداخت و  افزود: طی یکسال اخیر هشتاد و نه هزار و ششصد و نه قطعه طیور به علت غیربهداشتی بودن از چرخه مصرف شهروندان خارج شده است.

حدادزاده افزود: سالانه دویست و پنجاه هزار رأس دام سبک و سنگین در کشتارگاه های استان ذبح می شود که در طی یکسال گذشته 7 تن گوشت قرمز به علت غیر بهداشتی بودن از چرخه توزیع حذف شد.

وی در رابطه با مابقی ظرفیت های تولیدی استان به  سی و سه واحد بسته بندی مرغ با ظرفیت تولید روزانه صد و چهل و هشت تن  و سالانه پنجاه و چهار  هزار تن، 7 کارخانه‌ خوراک دام مکانیزه صنعتی با ظرفیت صدو پانزده هزار تن، بیست و هشت مرکز جمع آوری شیر با ظرفیت روزانه دویست و نود تن اشاره کرد.

مدیرکل دامپزشکی استان یزد در رابطه با بیماری مشترک تب کریمه کنگو گفت: موردی از ابتلا به این بیماری در یزد گزارش نشده است.

حدادزاده با اشاره به بروز سی و هشت کانون بیماری هاری در استان طی سال گذشته، اظهار داشت: بیشترین کانون مربوط به شهرستان خاتم و مابقی مربوط به دیگر شهرستان‌ها به غیر از اردکان بوده است.

وی به شهروندان توصیه کرد: فردی که با حیوان گزیدگی روبرو شد، بلافاصله باید اصل را بر ابتلای حیوان به هاری قرار دهد و به یکی از مراکز بهداشتی استان مراجعه کند.

در حاشیه این نشست، رئیس نظام دامپزشکی استان یزد گفت: کارکنان دامپزشکی به عنوان حافظان جان و سرمایه مردم همواره جان خود را به خطر می‌اندازند تا حافظ جان مردم باشند.

کاظم نجفی از صدور سالانه  یک هزار و پانصد پروانه بهداشتی از سوی سازمان نظام دامپزشکی استان خبر داد و  به بیان وجود تعداد چهل و نه داروخانه،                 2 آزمایشگاه، سی کلینک و یازده مرکز واکسینهاسیون دامپزشکی استان یزد پرداخت و عنوان کرد هدف نظام دامپزشکی در استان خدمت به مردم و حل مشکلات همکاران است.

 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 244601
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه