• 1399/07/12 - 13:24
  • تعداد بازدید : 207
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی استان یزد گفت:

بهداشت عمومی جامعه و دام مرهون تلاش های شبانه روزی دامپزشکان در بخش دولتی و خصوصی می باشد

مدیر کل دامپزشکی استان یزد در نشست خبری به مناسبت گرامیداشت هفته دامپزشکی ضمن تشکر از اصحاب رسانه به علت نقش تأثیر گذار در اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم به ارائه بخشی از فعالیت های صورت گرفته در اداره کل دامپزشکی استان پرداخت.

 به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد، علی فاتحی نیا گفت: دامپزشکی صرفا به معنای درمان یک بیماری در دام نیست، بلکه این رشته نقش موثری در حفظ بهداشت عمومی و ارتقای سلامت جامعه دارد و بدون شک عدم وجود دامپزشکی، سلامت جامعه را به خطر خواهد انداخت. بهداشت عمومی جامعه و دام مرهون تلاش های شبانه روزی کلیه همکاران گرامی در بخش دولتی و خصوصی دامپزشکی می باشد که با امکانات محدود، تمام تلاش خود را بکار گرفته و ارائه خدمت می نمایند.

فاتحی نیا اظهار کرد: دامپزشکی استان یزد در بخش دولتی با 10  شبکه،9 پست دامپزشکی و صد و دوازده نفر نیروی انسانی ارائه خدمت می نماید.

فاتحی نیا با اشاره به  نظارت کامل دامپزشکی بر تولید، حمل و نقل ، نگهداری ، توزیع و عرضه محصولات خام دامی در راستای رسیدن مواد سالم پروتئینی به دست مردم به تشریح خدمات صورت گرفته توسط دامپزشکی پرداخت .

این مقام مسئول جمعیت دام زنده استان را نهصد و چهل و چهار هزار و سیصد و هشتاد و هفت مورد برشمرد و گفت: برای حفظ جمعیت دامی و مبارزه با بیماری های مشترک انجام تست جهت پایش بیماری ها به طور مستمر توسط کارشناسان دامپزشکی صورت می گیرد.

وی در تشریح این عملکرد به نمونه گیری نه هزار و هفتصد و هفده دام سبک و سنگین جهت پایش بیماری بروسلوز، ده هزار و هشتصد و چهل و دو نمونه گیری در دام سبک و سنگین جهت پایش بیماری سل و دو هزار و دویست و سه تست در جمعیت اسب استان جهت پایش بیماری مشمشه اشاره کرد و افزود: اقدامات صورت گرفته در خصوص پیشگیری از بیماری های دامی شامل: واکسیناسیون هزار و هفتصد و هشتاد و نه قلاده سگ صاحبدار بر علیه بیماری هاری، واكسیناسیون یازده هزار و پانصد و هشتاد و یک رأس گاو و گوساله بر علیه بیماری بروسلوز، واكسیناسیون هشتاد و سه هزار و هفتصد و شصت و دو رأس گوسفند و بز علیه بروسلوز، واکسیناسیون یكصد و چهار هزار و نهصد و سی رأس دام سبک و  چهل و هفت هزار و هفتصد و هشتاد و هفت رأس دام سنگین بر علیه بیماری تب برفکی، واکسیناسیون یازده میلیون و هفتصد و هفتاد و هشت هزار و هفت رأس گوسفند و بز بر علیه بیماری آبله، واکسیناسیون یكصد و هشتاد و دو هزار و پانصد و بیست رأس دام سبک بر علیه طاعون نشخوار کنندگان کوچک اشاره کردو افزود: واکسیناسیون دام موثرین روش در پیشگیری از بیماری های دامی می باشد.

وی در ادامه میزان تولیدات شش ماهه فراورده های خام دامی در استان یزد را شامل: یكصد و چهل و نه هزار و ششصد و سی و سه تن شیر، سیصد تن عسل، پانزده هزار و ششصد و بیست و یك تن تخم مرغ و چهل و پنج هزار و چهارصد و هفتاد و سه تن گوشت سفید و قرمز بیان کرد و توضیح داد: 18 کشتارگاه صنعتی و نیمه صنعتی دام و طیور با شرایط بهداشتی و مجهز به سیستم پیش سردگذاری و ناظرین شرعی و بهداشتی از حوزه های تحت نظارت دامپزشکی می باشد و  زیر ساخت های لازم در استان برای تولید گوشت سالم ، بهداشتی و حلال در استان فراهم است.

فاتحی نیا میزان جوجه ریزی استان در شش ماه اول سال را چهارده میلیون و ششصد و دوازده هزار قطعه عنوان کرد و افزود: طی این مدت، تعداد یكصد و بیست میلیون قطعه از انواع طیور و ماکیان در طرح واکسیناسیون رایگان طیور بومی استان، بر علیه بیماری نیوکاسل  واکسینه شدند و در حال حاظر فاز سوم (پاییزه) در حال اجراء می باشد.

نامبرده در ادامه بیماری تهدید کننده جمعیت طیور و سلامت جامعه را آنفلوانزای فوق حاد پرندگان معرفی نمود و گفت: عدم رعایت امنیت زیستی در واحدهای پرورشی می تواند خسارت جبران ناپذیری را بر پیکره مرغداری های استان وارد نماید .

وی رعایت ضوابط بهداشتی و امنیت زیستی از سوی مرغداران را گامی مؤثر در کنترل این بیماری خواند و تصریح کرد : با توجه به سردی هوا و ماندگاری بیشتر ویروس و وزش بادهایی که به انتقال ویروس ها کمک می کند ؛ مرغداران باید به صورت جدی تر جهت حفظ سرمایه های خود عمل کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان یزد گفت: ظرفیت های صادراتی به سایر کشورها و استان ها طی شش ماه اول سال جاری، نهصد و چهل و چهار هزار کیلوگرم پنجه مرغ به کشورهای ویتنام/ هنگ کنگ، بیست و پنج هزار کیلوگرم پودر آب پنیر به پاکستان، پانصد و شصت و شش هزار کیلوگرم تخم مرغ خوراکی به عراق، یك میلیون و دویست و هشت هزار و هشتصد و هشتاد عدد تخم مرغ نطفه دار به عراق، بیست و سه هزار کیلوگرم دنبه گوسفندی به لبنان و یكصد و بیست و سه هزار و یكصد و هشتاد و شش جلد سالامبور به ایتالیا و پاکستان می باشد.

وی همچنین در بیان آمار واردات استان به ترخیص دو میلیون و چهل و شش هزار و پانصد و هشتاد و دو کیلوگرم گوشت منجمد از کشور  برزیل و و دو هزار رأس دام مورسیا از کشور اسپانیا اشاره نمود.

فاتحی نیا اهم فعالیت های اداره كل دامپزشكی استان یزد طی سال 99 را، اجرای طرح پیش سردگذاری کامل لاشه های دام در راستای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، ساماندهی بهداشتی پرورش،کشتار و عرضه بلدرچین، راه اندازی خط کشتار بوقلمون درکشتارگاه سپید مرغ، افتتاح بخش مولکولی ازمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان، افتتاح قرنطینه و میدان دام مهریز، پلمپ واحدهای دامداری غیرمجاز بلوار بهمن با همکاری شهرداری، اجرای طرح ملی ارتقا کیفیت تخم مرغ بیان کرد.

در ادامه رئیس نظام دامپزشکی استان یزد در بیان سخنان خود دامپزشکی را از مشاغل مرتبط با زندگی انسان ها معرفی کرد و افزود: تمام فعالیت دامپزشکی در راستای حفظ  سلامت شهروندان و ارتقا بهداشت عمومی جامعه می باشد.

نجفی با بیان وظایف نظام دامپزشکی استان یزد، گفت: با توجه به صدور کلیه پروانه های بهداشتی توسط نظام، اقدام برای صدور در کمترین زمان ممکن انجام می شود.

وی افزود: بیشترین پروانه صادر شده برای دام سبک و شهرستان تفت دارای بیشترین صدور پروانه می باشد.

نامبرده تصریح کرد: این نهاد سلامت محور  در بخش خصوصی با چهل و سه داروخانه، سی کلینیک دامپزشکی، 3 آزمایشگاه ، ده مرکز مایه کوبی مستقل و 5 شرکت پخش دارو و واکسن استانی در حال خدمت رسانی به شهروندان می باشد.

  • گروه خبری : اسلایدر
  • کد خبر : 256101
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه