• 1403/02/06 - 12:46
  • تعداد بازدید : 40
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

خطر تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال

به گزارش روابط عمومی دامپزشکی شهرستان ابرکوه، دکتر حسن شیخی ؛ سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان از افزایش احتمال ابتلا به تب کریمه کنگو در فصول گرم سال خبر داد.

شیخی  بیان نمود: همه ساله با فرا رسیدن فصل گرما و تکثیر و فعالیت کنه‌ها، احتمال بروز و شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو افزایش پیدا می‌کند.
وی با بیان اینکه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک عفونت ویروسی و به شدت واگیردار و یکی از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان است که بیشتر توسط کنه منتقل می‌شود خاطر نشان شد این بیماری از طریق تماس با حیوان آلوده و در هنگام ذبح  و تماس با امعاء و احشاء آلوده آن و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی به انسان منتقل می‌شود. . بنابراین کشتار دام ها در کشتارگاه و رعایت اصول بهداشتی در هنگام کشتار نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری دارد.
وی افزود:  آلودگی با این ویروس در دام ها بیماری بالینی ایجاد نمی کند با اینهمه ممکن است در انسان باعث مرگ شود. ایجاد خونریزی در بافت های بدن یکی از نشانه های بیماری در انسان است که در مراحل آخر بیماری اتفاق می افتد.
شیخی  با بیان اینکه گوشت دام‌های ذبح شده باید ۲۴ ساعت و امعاء و احشای دام ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه یخچال نگهداری شود  تا با تغییراتی که پس از مرگ در بافت لاشه اتفاق می افتد این ویروس از بین برود ، لذا از شهروندان خواست تا گوشت موردنیاز خود را از واحدهای تحت‌نظر دامپزشکی خریداری کرده و یا از گوشت‌های بسته‌بندی شده هویت دار استفاده کنند.
ایشان در پایان از دامداران خواست تا در صورت مشاهده کنه  از له کردن آن با دست به شدت پرهیز کنند و استفاده از سموم را برای از بین بردن آنها توصیه نمود .

  • گروه خبری : اخبار شهرستان ابرکوه,اسلایدر,هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 318331
محمدجواد زارع

محمدجواد زارع

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه