• 1398/04/12 - 09:07
  • تعداد بازدید : 1473
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان ابرکوه اعلام کرد:

كنترل و ریشه كنی بیماری سل گاوی نیاز به توجه جدی مسئولان دارد

بیماری سل گاوی یک بیماری باکتریایی می باشد که کنترل و ریشه کنی آن نیاز به توجه جدی مسئولان دارد.

 به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد:  علی فاتحی نیا گفت: بیماری سل گاوی یک بیماری باکتریایی می باشد که در دام ها با علائمی نظیر تنگی نفس، تخریب شش ها، سرفه های شدید، خلط خون آلود، بی اشتهایی و لاغری مفرط خود را نشان می دهد. گاهی اوقات این بیماری فاقد علائم بالینی می باشد اما به صورت کاهش تولید و... بروز می کند.

وی ضمن تاکید بر قابل انتقال بودن بیماری سل گاوی به انسان اظهار کرد: این بیماری می تواند از راه شیر، غذا و تماس با دام آلوده و حتی از راه هوای آلوده و از طریق دام به انسان منتقل گردد.

این مقام مسئول در ادامه گفت: رعایت بهداشت فردی، جوشاندن شیر، رعایت نکات ایمنی در تماس و کار با دام، استفاده از ماسک و دستکش و خودداری از نگهداری دام به شکل متراکم و در محیط های مرطوب، بدون نور و تهویه نامناسب از مهمترین راه های پیشگیری و کنترل این بیماری است.

فاتحی نیا یاد آور شد: دامپزشکی به عنوان متولی اصلی مبارزه با بیماری سل گاوی، اقدام به اجرای فراگیر تست مقایسه ای توبرکولین(تست سل) می نماید و در صورت آلوده بودن دام اقدام به کشتار دام آلوده و معدوم سازی تمام یا قسمت هایی از لاشه دام نموده و در قبال آن به دامداران غرامت پرداخت می نماید.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان ابرکوه گفت: طی یکسال گذشته تاکنون تعداد 3600 نوبت سر دام تحت پوشش تست سل قرار گرفتند و در صورت مثبت بودن، دام های سلی مطابق ضوابط بهداشتی- قرنطینه ای کشتار می گردند.

فاتحی نیا در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به اینكه این بیماری می تواند بهداشت عمومی جامعه را تحت تأثیر قرار دهد، همكاری جدی مسئولان در زمینه تأمین هزینه های طرح و پرداخت غرامت دامداران، دستیابی به اهداف برنامه و همكاری دامداران را افزایش خواهد داد.نهآنهبتنلبلاkhhjkkiji

 

  • گروه خبری : اخبار شهرستان ابرکوه
  • کد خبر : 134078
کلمات کلیدی
لینک کوتاه