هشدار دامپزشکی در خصوص درگیری طیور در فصول سرد به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد، دکتر نرگس حسینی؛ رئیس ادارۀ بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، زنبور عسل، کرم ابریشم و آبزیان دامپزشکی استان در خصوص پیشگیری از درگیری طیور به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در فصول سرد سال هشدار داد و افزود:
آنفلوانزای فوق حاد طیور یک بیماری ویروسی پرندگان می باشد. ویروسهای آنفلوانزا دارای 3 نوع تیپ C,B,A می باشند. در طیور فقط تیپ A می تواند ایجاد بیماری نماید. این تیپ علاوه بر طیور، سایر حیوانات از جمله سگ، گربه، اسب و همچنین انسان را درگیر می نماید.
وی در ادامه افزود: مرغ و خروس، بوقلمون، مرغ شاخدار، پرندگان زینتی، پرندگان وحشی و شتر مرغ از پرندگان حساس به بیماری می باشند.
حسینی علائم این بیماری را در طیور ، شروع ناگهانی تلفات با روند افزایش در گله؛ انتشار ناگهانی بیماری در گله، بیحالی شدید، پژمردگی و دور هم جمع شدن گله، کاهش شدید مصرف دان، افت ناگهانی و شدید تولید تخم مرغ روزانه ،علائم تنفسی حاد، سیاه شدن و خونریزی تاج، ریش و ساق پا، بیان کرد.
وی همچنین راه های انتقال بیماری را تماس با پرندگان وحشی و آلوده، تماس با طیور آلوده، از طریق کفش، لباس، خودرو، آب، دان و مدفوع و بستر آلوده، سگ و گربه به عنوان ناقلینن مکانیکی، تهیه دان از منابع غیر مطمئن بخصوص کانونهای آلوده، پراکنده شدن کود مرغداری به محیط اطراف، عدم پاکسازی و ضد عفونی کامل محل نگهداری مرغ و لوازم و تجهیزات قبل از پرورش جوجه، عنوان نمود.
حسینی در خصوص راه های پیشگیری از این بیماری در جمعیت طیور بیان داشت: باید از ورود پرندگان وحشی به محل نگهداری مرغ از طریق نصب توری و ترمیم خرابیهای آن جلوگیری شود. رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی در مرغداری های صنعتی؛ ضد عفونی کامل محل پرورش مرغ و تجهیزات آن قبل از جوجه ریزی؛ از ورود حیوانات دیگر به عنوان ناقلین مکانیکی به محل پرورش مرغ ممانعت به عمل آید.
در پایان وی از همشهریان و افرادی که با صنعت طیور در ارتباط هستن خواست در صورت مشاهده هرگونه افزایش تلفات،کاهش شدید مصرف دان و موارد عنوان شده با تماس با سامانه 1512 فوریتهای دامپزشکی اطلاع دهند.
نظر دهید