رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان خاتم گفت:
مرغداران بازوی کمکی دامپزشکی در کنترل بیماری آنفلوانزا می باشند
مرغداران مسائل قرنطینه ای و امنیت زیستی را رعایت نمایند تا از ایجاد خسارات به صنعت طیور و همچنین آسیب به افراد جامعه جلوگیری شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد: محمد امین قدیمی گفت: انجام اقدامات پیشگیری از سوی مرغداران، آسان ترین و کم هزینه ترین شیوه مبارزه با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان می باشد و صاحبان صنعت مرغداری می توانند با رعایت اقدامات امنیت زیستی، نقشی مؤثر در پیشگیری از بیماری های عفونی و واگیر در میان طیور داشته باشد.
قدیمی اظهار داشت: رعایت نظافت توسط افراد شاغل در محیط مرغداری و کنترل ورودی مرغداری و انجام ضدعفونی افراد یا وسائلی که وارد مزرعه می شوند از جمله مهمترین مباحث در کنترل و پیشگیری از بیماری ها و حفظ صنعت مرغداری می باشد.
وی تصریح کرد: دان آلوده، عدم ضدعفونی مناسب ماشین ها و کامیون ها، عدم ضدعفونی سالن های مرغداری بعد از وزش بادهای شدید، عدم حصارکشی مناسب جهت کنترل ورود و خروج پرندگان آزاد پرواز و معدوم سازی نامناسب لاشه طیور از جمله عوامل مؤثر در انتشار بیماری به مرغداری ها می باشد که باید مورد توجه جدی مرغداران قرار گیرد.
نامبرده تأکید کرد: توجه جدی به مسائل بهداشتی در پرورش طیور از جمله: تغذیه مناسب، تأمین هوای سالم و کافی و استفاده به موقع از واکسن ها جهت افزایش سطح ایمنی بدن طیور می تواند از بسیاری از مشکلات صنعت پرورش طیور پیشگیری نماید.
وی در پایان گفت: همکاری مرغداران در اطلاع رسانی به موقع شیوع بیماری در مراکز پروشی، کمک شایانی در پیشگیری از انتشار بیماری در جامعه می نماید؛ لذا خواهشمند است در صورت مشاهده علائمی همچون: بی حالی شدید، پژمردگی و دور هم جمع شدن گله، سیاه شدن و خونریزی تاج، ریش و ساق پا، افت ناگهانی و شدید تولید تخم مرغ روزانه، ، علائم تنفسی حاد و کاهش شدید مصرف دان، از طریق شماره 32572396 به شبکه دامپزشکی شهرستان گزارش داده شود.
نظر دهید