• 1398/08/26 - 12:02
  • تعداد بازدید : 364
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان خاتم گفت:

کنترل و پیشگیری از بیماری تب مالت نیازمند همکاری سایر ارگان ها می باشد

با توجه به آنکه بیماری‌ تب‌ مالت‌ یا بروسلوز در تمام‌ فصول‌ سال ‌وجود دارد؛ کنترل و پیشگیری از بیماری نیازمند همکاری سایر ارگان ها از جمله: جهاد کشاورزی، بخشداری و دهیاری ها، شبکه بهداشت و درمان و آموزش و پرورش می باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد: محمد امین قدیمی با اشاره به واکسیناسیون سی و سه هزار نهصد و چهار رأس دام در شهرستان گفت: آمار ابتلا به تب مالت در شهرستان خاتم افزایش داشته و تلاش برای کنترل و پیشگیری از بیماری در شهرستان ادامه دارد.

نامبرده، سنتی بودن دامداری ها، تغییر فصل زایش و ناهماهنگی با زمان واکسیناسیون، تمایل مردم به مصرف فراورده های لبنی سنتی و عدم آگاهی مردم را علل این افزایش آمار  عنوان نمود.

قدیمی گفت: دامپزشکی به منظور دستیابی به این مهم، مبنی بر کنترل بیماری تب مالت نیازمند همکاری سایر نهاد ها می باشد.

وی اظهار کرد: بیماری تب مالت به علت ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر و همچنین قابلیت سرایت به انسان، از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه و نیازمند افزایش اطلاع رسانی در بین شهروندان می باشد که این مهم از طریق همکاری آموزش و پرورش در آگاه سازی دانش آموزان و بازنشر اطلاعات از طریق دانش آموزان به خانواده ها میسر می شود.

قدیمی تصریح کرد: راه های انتقال بیماری شامل: مصرف فراورده های لبنی آلوده و تماس با دام بیمار، و راه های پیشگیری همچون استفاده‌ از شیر و فرآورده‌های‌لبنی‌ به‌ صورت‌ پاستوریزه‌، جوشاندن بیست دقیقه ای شیر، نگه داشتن پنیر محلی در آب نمک به مدت سه ماه و دور نگه‌ داشتن‌ حیوانات‌ از محل‌ زندگی‌ انسان‌ و همچنین نحوه برخورد با دام آلوده به منظور پیشگیری از سرایت بیماری به سایر دام ها از جمله مباحث قابل آموزش می باشد.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان خاتم گفت: لازم است؛ شهروندان در استفاده از فراورده های لبنی سنتی خصوصا پنیر غیر پاستوریزه گوسفندی با احتیاط عمل کرده و نکات بهداشتی را رعایت نمایند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان خاتم
  • کد خبر : 246022
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه