رئيس شبکه دامپزشكي شهرستان بهاباد گفت:
دامداران نقش اساسی در كنترل و یا انتشار بیماری تب مالت در جمعیت دامی دارند
دوره آموزشی ترویجی آشنایی با بیماری بروسلوز در انسان و دام و راه های کنترل و پیشگیری از این بیماری در شهریور ماه سال جاری در مسجد روستای ده جمال از توابع بخش آسفیچ شهرستان بهاباد برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد: محمدعلی دادگرنیا از برگزاری یك دوره آموزشی آشنایی با بیماری تب مالت برای دامداران روستای ده جمال از توابع بخش آسفیج خبر داد و گفت: در این كلاس آموزشی، دامداران آموزش های لازم در ارتباط با روش های پیشگیری و مبارزه با تب مالت، بیماری شایع واگیردار و مشترك بین انسان و دام را فرا گرفتند.
دادگرنیا اظهار داشت: بیماری تب مالت به علت ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه بوده و عملکرد دامپزشكی در جهت مبارزه و كنترل این بیماری در جمعیت دامی بر اساس خونگیری و واكسیناسیون جمعیت دام سبك و سنگین می باشد.
وی تصریح کرد: تماس مستقیم با بافت های حیوان آلوده نظیر خون،ترشحات رحمی و ترشحات جنینسقط شده، به صورت غیرمستقیم از راه مصرف شیر خام و فرآوردههایلبنی آلوده خصوصا پنیر تازه، خامه، سرشیر و کره، انتقال تنفسی از طریق افشانه های موجود در هوای آغل و اصطبل آلوده یا آزمایشگاه و فرو رفتن سر سوزن سرنگ حاوی واکسنهای حیوانی به دست انسان از راه های انتقال تب مالت به انسان است.
نامبرده در پایان افزود: خودداری از مصرف مواد لبنی مشکوک مانند شیر خام، پنیر تازه، خامه و سرشیر غیرپاستوریزه، استفاده از شیر و فرآوردههایلبنی به صورت پاستوریزه و دور نگه داشتن حیوانات ازمحل زندگی انسان مهمترین راه های پیشگیری از بیماریتب مالت در انسان می باشد.
نظر دهید