رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد گفت:
ضایعات آلوده حاصل از کشتار نباید مورد استفاده حیوانات قرار گیرد
قرار دادن ضایعات آلوده حاصل از کشتار، در دسترس حیوانات ولگرد عامل انتشار بیماری در جامعه است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد: سید مهدی موسوی پور گفت: ضایعات آلوده حاصل از کشتار دام همچون کبدهای آلوده به کیست هیداتید، خون، بقایای تخلیه روده و ... نباید در دسترس حیوانات قرار گیرد.
موسوی پور با بیان آنکه ضایعات آلوده حاصل از کشتار دام میبایست به نحو بهداشتی امحاء گردد؛ افزود: قرار دادن ضایعات آلوده حاصل از کشتار در دسترس حیوانات، عامل انتشار بیماریها در محیط است و مکانیسم اثر آن بدان صورت است که هرگونه بیماری و یا انگل در درون ضایعات به سرعت تکثیر می یابد و با راه یافتن به محیط زندگی انسانها، افراد زیادی را آلوده میسازد.
این مسئول اظهار کرد: نظارت کارشناسان دامپزشکی بر کشتارگاه های دام به صورت روزانه و مستمر صورت می گیرد و در صورت مشاهده هرگونه بیماری در دام، گوشت و اندرونه های دام، موارد از چرخه مصرف انسانی و حیوانات حذف می گردد و ضروری است؛ مردم تنها در کشتارگاه ها اقدام به ذبح دام نمایند.
وی در ادامه از شهروندان خواست: اگر بنا بر هر دلیلی اقدام به ذبح دام در محل زندگی خود کردند؛ ضایعات حاصل از کشتار را به صورت بهداشتی دفن کنند و آن را به هیچ عنوان در معرض تماس سایر افراد و یا حیوانات خانگی و یا ولگرد قرار ندهند تا مخاطرات بهداشتی آن به حداقل کاهش یابد.
نامبرده گفت: شهروندان فراورده خام دامی خود را تنها از مراکز مجاز و مورد نظارت دامپزشکی تهیه و شناسنامه بهداشتی فراورده مانند: تاریخ تولید و انقضاء، کد بهداشتی دامپزشکی و ... توجه نمایند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف در حوزه دامپزشکی موارد را از طریق شماره 1512 به کارشناسان اداره کل دامپزشکی اطلاع رسانی نمایند تا موضوع در اسرع وقت رسیدگی شود.