مدیرکل دامپزشکی استان یزد:
دامپزشکی سد دفاعی در برابر بروز خسارات اقتصادی و بهداشتی
خدمات ارائه شده توسط فعالان عرصه دامپزشکی در راستای پیشگیری از بروز صدمات اقتصادی و بهداشتی در جامعه و نمونه بارز پدافند غیرعامل می باشد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد، علی فاتحی نیا تصریح کرد: با توجه به آنکه در کشور ما صنعت دام و طیور از نظر اقتصادی بعد از صنعت نفت قرار دارد؛ میتوان از دامپزشکی به عنوان یکی از پایه های مهم در حفظ سرمایه های اقتصادی کشور سخن گفت که خدمات ارائه شده توسط فعالان آن شامل همگان می باشد و هیچکس مورد استثنا نیست. لذا می توان گفت: دامپزشکی یکی از حوزه های فعالیتی اصلی در پدافند غیرعامل است.
وی از مجموع بیماریهای تهدید کننده جامعه به بیماری های آنفولانزا، تب کریمه کنگو، تب مالت، بیماری سل، هاری و سایر بیماریها اشاره کرد و افزود: واکسیناسیون 94 هزار و 569 رأس بره و بزغاله علیه بروسلوز، 42 هزار و 302 رأس گاو و گوساله در برابر بیماری بروسلوز، 6 هزار و 647 قلاده سگ در برابر هاری، 215 هزار و 751 رأس دام سبک و 59 هزار و 746 رأس دام سنگین در برابر تب برفکی، 311 هزار و 123 رأس دام سبک در برابر آبله، 6 هزار و 356 راس دام بر علیه بیماری شاربن و همچنین واکسیناسیون 631 هزار و 839 رأس دام سبک در مقابل بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک که آسیب جدی برای حیات وحش محسوب می شود؛ طی نیمسال اول سال جاری به منظور پیشگیری از بروز بیماریهای دامی و مشترک بین دام و انسان در کلیه استان ازجمله مناطق عشایر نشین انجام شده است.
فاتحینیا تستهای انجام شده بر روی دامهای استان از مهر 99 تا کنون را مشتمل 282هزار و 652 مورد تست بروسلزو(تب مالت) برای دامهای سنگین و 2 هزار و 490 مورد برای دامهای سبک، انجام تست سل بر روی 112 هزار و 377 رأس دام سبک و سنگین و 5 هزار و 162 مورد تست مشمشه برای اسبهای استان عنوان کرد و افزود: این تستها به منظور پایش و کنترل بیماریهای دامی در طول سال انجام میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد گفت: با توجه به اینکه حدود نیمی از بیماری های جامعه انسانی در ردیف بیماری های مشترک بین انسان و دام می باشد؛ اداره کل دامپزشکی استان در راستای پیشگیری از بروز صدمات اقتصادی و بهداشتی در جامعه به طور مستمر و شبانه روزی در حال ارائه خدمت می باشد. لذا با در نظر گرفتن موضوع حملات بیولوژیک در جامعه جهانی می توان به نقش مهم و اهمیت دامپزشکی در موضوع پدافند غیر عامل بخصوص پدافند زیستی پی برد.
این مقام مسئول در پایان با اشاره به فعالیت های در دست اقدام در این هفته، شامل: برگزاری جلسات کمیته پدافند غیر عامل و تشکیل مانور دورمیزی مقابله با آنفلوانزاری فوق حاد پرندگان با حضور با حضور مسئولین مربوطه و اطلاع رسانی اهمیت پدافند غیرعامل در حوزه دامپزشکی از طریق رسانه های گروهی، اظهار امیدواری کرد: با اقدامات موثر در حوزه پدافند غیرعامل، خسارت های احتمالی ناشی از اینگونه حملات خصوصا در حوزه بیوتروریسم به حداقل رسانده شود.
نظر دهید