• 1401/04/30 - 07:58
  • تعداد بازدید : 173
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان یزد:

تست سل در بیش از 10 هزار رأس دام سنگین استان تا پایان تیرماه انجام پذیرفت

در 4 ماهه سال جاری 10 هزار و 648 رأس دام سنگین در استان یزد تحت پوشش تست سل قرار گرفتند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان یزد با بیان آنکه در 4 ماهه سال جاری 10 هزار و 648 رأس دام سنگین در استان یزد تحت پوشش تست سل قرار گرفتنه اند؛ گفت: در راستای کنترل و ریشه کنی بیماری سل پیش بینی می شود تا پایان سال جاری بیش از  34 هزار رأس دام استان مورد تست سل قرار گیرند.

سید خلیل موسوی تصریح کرد: دامپزشکی به عنوان متولی اصلی مبارزه با بیماری سل گاوی، پس از انجام  تست سل مطابق ضوابط بهداشتی - قرنطینه‌ای در صورت آلوده بودن دام، اقدام به کشتار و معدوم سازی تمام یا قسمت‌هایی از لاشه دام می‌نماید.

موسوی گفت: این بیماری می‌تواند از راه شیر، غذا و تماس با دام آلوده و حتی از راه هوای آلوده و از طریق دام به انسان منتقل گردد و ضرورت دارد اصول بهداشتی پیشگیری از بیمار از سوی دامداران و شهروندان رعایت شود.

نامبرده ضمن تأکید بر قابل انتقال بودن بیماری سل گاوی به انسان، از طریق مصرف شیر و سایر فراورده های حاصل از دام آلوده، رعایت بهداشت فردی، جوشاندن شیر به مدت پنج دقیقه، رعایت نکات ایمنی در تماس و کار با دام، استفاده از ماسک و دستکش و خودداری از نگهداری دام به شکل متراکم و در محیط‌های مرطوب، بدون نور و تهویه نامناسب از مهمترین راه‌های پیشگیری و کنترل این بیماری عنوان نمود و افزود: بیماری سل گاوی یک بیماری باکتریایی می‌باشد که در دام‌ها با علائمی نظیر تنگی نفس، تخریب شش ها، سرفه‌های شدید، خلط خون آلود، بی اشتهایی و لاغری مفرط خود را نشان می‌دهد و گاهی اوقات این بیمای فاقد علائم بالینی می‌باشد، اما به صورت کاهش تولید بروز می‌کند.

وی توضیح داد: گاوهای آلوده مخزن باکتری سل بوده و میکرب را از طریق شیر و ترشحات تنفسی هنگام سرفه دفع کرده و از این طریق انسان و سایر دام‌ها را مبتلا می‌سازد لذا مهمترین راه پیشگیری از بیماری خودداری از خرید گاوهایی است که فاقد گواهی تست سل هستند .

 

این مقام مسئول در ادامه گفت: با توجه به اینکه واکسن خاصی برای پیشگیری از این بیماری وجود ندارد و این بیماری می‌تواند بهداشت عمومی جامعه را تحت تأثیر قرار دهد؛ در صورت اطمینان از وجود این بیماری در دام، اقدام به کشتار دام آلوده و معدوم سازی آن امری ضروری و اجتناب ناپذیر می باشد. لذا توصیه می شود؛ دامداران نسبت به انجام بیمه اجباری دام خود اقدام نمایند تا در صورت معدوم سازی دام، بتوانند غرامت دریافت کنند.

 

 
  • گروه خبری : اسلایدر
  • کد خبر : 288492
روابط عمومی   قدیم

روابط عمومی قدیم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه