• 1401/03/21 - 08:59
  • تعداد بازدید : 308
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
تابستان و بیماری مشترک و خطرناک تب کریمه کنگو

با اصول ایمنی پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو آشنا شوید

تب کریمه کنگو نوعی عفونت ویروسی کشنده محسوب می‌شود که از نیش کنه آلوده و گوشت آلوده پیش سرد نشده به انسان منتقل می‌شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد، علی فاتحی نیا؛ مدیرکل دامپزشکی استان یزد در توضیح بیماری تب کریمه کنگو گفت: تب کریمه کنگو (CCHF) یک نوع بیماری مشترک بین حیوان و انسان است که بیشترین علت ابتلای بیماران، تماس با دام یا مصرف گوشت های آلوده حاصل از ذبح دام های غیر مجاز می باشد.

فاتحی نیا ناقل تب کریمه کنگو را کنه از طریق گزش یا له کردن آن روی پوست دارای روزنه باز عنوان نمود و افزود: دیگر راه های انتقال تب کریمه کنگو شامل: تماس با دام آلود (ذبح، قطعه قطعه کردن و تمیز کردن، پوست، خون و ترشحات)، مصرف گوشت تازه خام یا نیم پز حیوانات آلوده، تماس با خون و ترشحات بیمار و استنشاق هوای آلوده می باشد.

وی در بیان زمان مشخص شدن علائم این بیماری به سه دوره کمون، مرحله قبل از خونریزی و مرحله خونریزی دهنده اشاره کرد و گفت: طول دوره کمون: معمولا 3-1 روز و حداکثر 9 الی 13 روز، مرحله قبل از خونریزی  7-1 روز با علائمی شامل: تب، ضعف، سردرد شدید، لرز، درد شدید در ناحیه پشت، کمر و پاها، گیجی، کوفتگی و بی اشتهایی، تهوع و استفراغ بدون ارتباط با غذا خوردن ، اسهال، درد شکم و مرحله خونریزی دهنده: معمولا در روز 3 تا 5 بیماری شروع می شود و 10-1 روز طول می کشد  و با خونریزی در مخاط ها و پتشی در پوست، هماتوم، و سایر پدیده های خونریزی دهنده مثل ملنا، هماتوری و خونریزی از بینی ، لثه و .. دیده می شود و همچنین ممکن است خونریزی به صورت داخلی و غیرقابل دید بیمار و از علل تأخیر در تشخیص باشد.

این مقام مسئول با تآکید بر ضرورت پیشگیری از این بیماری مهمترین اقدام پیشگیرانه دامداران را در مرحله اول حفاظت فردی شامل: استفاده از دستکش، لباس کار، چکمه، هنگام کار در فضاهایی که احتمال وجود کنه وجود دارد؛ عنوان نمود و افزود: رعایت اصول بهداشتی نگهداری دام به ویژه پشم چینی و شست و شو بدن دام و همچنین سمپاشی جایگاه نگهداری دام و خرید دام از مکان هایی که مورد تأیید دامپزشکی نقش اساسی در پیشگیری از این بیماری دارد.

وی در ادامه با تأکید بر ذبح دام با هدف ادای نذورات و ... در کشتارگاه ها به قصابان توصیه نمود: حین تماس با دام، ضمن استفاده از ماسک، دستکش ، عینک و... از قرار دادن چاقوی آلوده به خون و احشای دام در دهان خودداری نمایند و گوشت و احشا دام به مدت 24 ساعت پس از ذبح در سردخانه یا یخچال نگهداری و سپس مورد مصرف قرار دهند.

مدیرکل دامپزشکی استان یزد در پایان به شهروندان توصیه نمود گوشت را تنها از مراکز مجاز و مورد تأیید دامپزشکی که ممهور به مهر و لیبل دامپزشکی می باشد تهیه و به صورت کاملا پخته مصرف نمایند و در صورت تماس با بیمار مشکوک، محتمل و قطعی حفاظت فردی رعایت کنند.

  • گروه خبری : اسلایدر
  • کد خبر : 286977
روابط عمومی   قدیم

روابط عمومی قدیم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه