• 1403/06/24 - 12:26
  • تعداد بازدید : 266
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

غنی‌سازی کاه

امسال به دلیل کم بودن سیلو و گرانی آن، بعضی دامدارها سیلوهایشان را پر نکردند. بعضی هم سیلوی خودشان را نصفه پر کردند. آن‌هایی که سیلوهایشان را کامل پر نکردند، قاعدتاً میزان تغذیه گاوهایشان کمتر و درنتیجه تولید شیر گاوداری‌شان پایین‌تر است.
این موضوع چالشی برای دامداران خواهد بود که در این شرایط چه تصمیمی باید بگیرند. برای رفع این مشکل توصیه‌ای به همه دامداران داریم، بخصوص آن‌هایی که سیلوهایشان خالی است و جای خوبی برای غنی کردن کاه دارند. می‌توانند کاه یا کلش (سیفال) را غنی کنند. با غنی کردن کاه ارزش غذایی آن تقریباً معادل یونجه می‌شود و می‌توانیم از این پتانسیل استفاده کنیم.
روش غنی کردن کاه به‌این‌ترتیب است که:
ابتدا کف و دیوار سیلو و یا هر جایی مثل سیلو را با پلاستیک بپوشانیم و بسته‌های سیفال یا کاه را مرتب کنار هم بچینیم و ضمن پر کردن سیلوها محلول کود اوره روی آن‌ها بپوشانیم.
برای تهیه کود اوره، ابتدا کاه یا سیفال را وزن می‌کنیم و بعد به ازاء هر 100 کیلوگرم کاه یا سیفال، 5 کیلو کود اوره را در 100 لیتر آب حل کرده و استفاده می‌کنیم. وقتی کود اوره خوب در آب حل شد، محلول بدست آمده را روی سیفال یا کاه پاشیده و بعد روی آن را با پلاستیک می‌پوشانیم.
مدت زمان غنی کردن کاه در زمستان 1 ماه و در تابستان 10 روز است. واقعاً موقعیت خوبی برای غنی کردن کاه فراهم شده است.
در ابتدا به‌تدریج و کم‌کم این کاه غنی‌شده را به جیره غذایی اضافه کنیم تا گاوها عادت کنند. برای گاوهای شیری می‌توان نصف میزان یونجه جیره را حذف کنیم و به همان اندازه کاه غنی‌شده را جایگزین کنیم. ارزش غذایی کاه غنی‌شده، تقریباً معادل یونجه است. برای گاوهای نر و تلیسه‌ها می‌توانیم تا 70% یونجه را با کاه غنی‌شده جایگزین کنیم. لذا غنی کردن کاه را به همه دامدارها توصیه می‌کنیم

  • گروه خبری : اسلایدر,آموزش و ترویج
  • کد خبر : 324937
محمدجواد زارع

محمدجواد زارع

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه