• 1403/04/31 - 10:11
  • تعداد بازدید : 1329
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آخور و اصلاح آن

آخور و اصلاح آن. ما نسبت به فرم آخورهای قدیمی اعتراض داریم. ولی آقای ... (دامدار) می‌گویند که این نوع آخور از قدیم رسم بوده و در خیلی از گاوداری‌ها از همین نوع آخور استفاده می‌شود.
این موضوع که سعی کنیم همیشه در کار پیشرفت داشته باشیم (راضی نبودن به شرایط موجود) چیز خوبی است. دامدار باید طوری کار کند که مرتباً عیب‌های گاوداری را رفع کند. از همه دامدارها می‌خواهیم که حداقل در هرسال از دو یا سه گاوداری جدید بازدید کنند. ببینند که دامداری نوین امروزی چه فرقی با دامداری قدیم کرده و چیزهای نو و خوب را یاد بگیرند و آن را در گاوداری خود اجرا کنند. به‌طور مثال اگر در حین غذا خوردن سر گاو بالا باشد، این گاو به مقدار کافی بزاق ترشح نمی‌کند. لذا در بدن او هضم غذا به‌طور کامل انجام نمی‌شود. گاو در طبیعت با سر پایین غذا می‌خورد (غذا را از روی زمین برمی‌دارد)، لذا ما باید همین‌ شکل و طرحی را برای او در دامداری فراهم کنیم. در طبیعت علوفه‌ها چقدر از سطح زمین بالاتر هستند؟ حالا ما هم آخورهای گاوداری را به همین شکل درست کنیم. لذا در این فرم، ارتفاع، پهنا و طول آخور چقدر بایستی باشد؟
لذا ابتدا بایستی کف دامداری را مشخص کنیم، کف سم گاو در چه ارتفاعی قرار می‌گیرد. کف سم گاو و یا کف گاوداری را حساب کنیم، کف آخور بایستی 15 سانتی‌متر بالاتر از آن باشد. در گاوداری آقای ... آخورها حدود 50 تا 60 سانتی‌متر بالاتر از کف سالن و یا جایی که گاوها می‌ایستند ساخته‌شده است. در فرم جدید، لبه بالایی دیواره داخلی آخور برای گاوهای دوشا، بایستی حدود 55 سانتی‌متر از کف سالن ارتفاع داشته باشد و حتی نیازی نیست که دیواره مقابل آخور ساخته شود. در این حالت کارگر به‌راحتی غذا را به داخل آخور می‌ریزد. این فرم آخور برای کارگرها خیلی راحت‌تر است و دیگر نبایستی این گونی‌های سنگین کنسانتره را تا ارتفاع بالایی حمل کنند و یا غذا را حدود 70 سانتی‌متر بلند کنند و داخل آخور بریزند که البته کار سختی است. کارگر به‌راحتی با فرغونی که غذا را حمل می‌کند، غذا را داخل آخور تخلیه می‌کند. بعلاوه آخور طوری باشد که غذای گاو در معرض محل رفت‌وآمد کارگرها نباشد که آلوده شود. حالا هم دیر نشده، ایشان از همین امروز می‌توانند کم‌کم به‌نحوی‌که گاوها آخور لازم را داشته باشند، آخور به روش جدید را بسازند و بعد از دو هفته همه آخورها به فرم جدید ساخته می‌شود. در این حالت هم هضم غذا برای گاوها بهتر انجام می‌شود، هم کارگر کمتر اذیت می‌شود و هم راندمان کار افزایش می‌یابد. ضمناً آخور نبایستی زاویه و گوشه داشته باشد. چون ممکن است غذا در قسمت زاویه‌ها و گوشه‌ها بماند و فاسد شود و بعد برای گاو مشکل‌ساز شود.

 

  • گروه خبری : اسلایدر,آموزش و ترویج
  • کد خبر : 322793
محمدجواد زارع

محمدجواد زارع

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه