• 1400/07/10 - 14:45
  • تعداد بازدید : 187
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان یزد در نشست خبری خود عنوان کرد:

کاهش ابتلا به بیماری های مشترک علی الخصوص بیماری تب مالت در استان

«علی فاتحی‌نیا» در جمع خبرنگاران ضمن گرامیداشت چهاردهم مهرماه؛ روز ملی دامپزشکی، اظهار کرد: دامپزشکی یک سازمان تخصصی و از پایه های اصلی حفظ سلامت و بهداشت عمومی جامعه می باشد که عدم وجود آن، بدون شک آسیب جدی به سلامت جامعه وارد خواهد کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد، وی ادامه داد: این نهاد سلامت محور از یک سو با کنترل و پیشگیری از بیماری های دامی نقش مهم و اساسی در کاهش هزینه های درمانی و در نتیجه جلوگیری از خسارات اقتصادی به سرمایه های عظیم دامی و همچنین افزایش بهره وری تولیدات دامی و از سوی دیگر مسئولیت خطیر حفظ سلامت جامعه انسانی، با نظارت دقیق و کنترل سلامت فراورده های خام دامی از کشتارگاه تا زمان عرضه به شهروندان را به عهده دارد؛ که خود معرف شعار "دام سالم، غذای سالم وانسان سالم" می باشد.
فاتحی نیا افزود: با توجه به‌ شناسایی بالغ بر ۸۳۲ عامل بیماری که بخش قابل ملاحضه آن ها مشترک دام و انسان می باشد؛ نظارت بهداشتی کارشناسان دامپزشکی از مزارع پرورش دام تا مرحله کشتارگاه، بسته بندی و توزیع در مراکز عرضه، به طور مستمر و شبانه روزی در حال انجام است؛ تا نیل به هدف والای دامپزشکی که تأمین امنیت غذایی می باشد؛ اجرایی شود.
نامبرده افزود: بنابراین دامپزشکی در دو حوزه حفظ بهداشت عمومی و ارتقاء سلامت جامعه و حفظ و توسعه اقتصاد جامعه در حال انجام فعالیت می باشد.
فاتحی‌نیا تست‌های انجام شده بر روی دام‌های استان از مهر 99 تا کنون را مشتمل 282هزار و 652 مورد تست بروسلزو(تب مالت) برای دام‌های سنگین و 2 هزار و 490 مورد برای دام‌های سبک، انجام تست سل بر روی 112 هزار و 377 رأس دام سبک و سنگین و 5 هزار و 162 مورد تست مشمشه برای اسب‌های استان عنوان کرد و افزود: این تست‌ها به منظور پایش و کنترل بیماری‌های دامی در طول سال انجام می‌شود.
وی از مجموع بیماریهای تهدید کننده جامعه به بیماری های آنفولانزا، تب کریمه کنگو، تب مالت، بیماری سل، هاری و سایر بیماریها اشاره کرد و افزود: واکسیناسیون  94 هزار و 569 رأس بره و بزغاله علیه بروسلوز، 42 هزار و 302 رأس گاو و گوساله در برابر بیماری بروسلوز، 6 هزار و 647  قلاده سگ در برابر هاری، 215 هزار و 751 رأس دام سبک و 59 هزار و 746 رأس دام سنگین در برابر تب برفکی، 311 هزار و 123 رأس دام سبک در برابر آبله، 6 هزار و 356 راس دام بر علیه بیماری شاربن و همچنین واکسیناسیون 631  هزار و 839 رأس دام سبک در مقابل بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک که آسیب جدی برای حیات وحش محسوب می شود؛ طی نیمسال اول سال جاری به منظور پیشگیری از بروز بیماری‌های دامی و مشترک بین دام و انسان در کلیه استان ازجمله مناطق عشایر نشین انجام شده است.
مدیر کل دامپزشکی استان همچنین بخشی از واکسیناسیون یک میلیون و 400 هزار قطعه طیور بومی در روستاهای استان عیله بیماری نیوکاسل خبر داد.
وی میزان جوجه ریزی مرغ تخمگذار تجارتی را 326 هزار و 659 قطعه، مادرگوشتی را 42 هزار و 560قطعه و نیمچه گوشتی را 14 میلیون و 122 هزار و 920 قطعه عنوان کرد و افزود: این جوجه ریزی به طور کامل تحت نظارت دامپزشکی می باشد.
 و 431 هزار و پانصد قطعه جوجه تخمگذار، 92 هزار و 800 بوقلمون و ما بقی نیز سایر ماکیان است.
مدیر کل دامپزشکی استان در ادامه یاداور شد: سالیانه بالغ بر 297 هزار و 770 هزار رأس دام سبک و سنگین در کشتارگاه دام ؛ و بالغ بر 15 میلیون و 87 هزار و 613 قطعه طیور در کشتارگاه طیور کشتار می شود.

فاتحی‌نیا با اشاره به نظارت‌های بهداشتی مستمر بر فرآوری فرآورده‌های دامی از سوی کارشناسان دامپزشکی استان، از راه اندازی و بهره برداری 2 واحد بسته بندی گوشت مرغ با ظرفیت روزانه  7 تن  و1 واحد بسته بندی گوشت قرمز با ظرفیت روزانه 3تن خبر داد و تصریح کرد: میدان عرضه دام معین دام  به ظرفیت  20 هزار رأس دام سبک و سنگین و 16 واحد  کارگاه های بسته بندی مرغ و ماهی و گوشت قرمز، وابسته به مرکز عرضه با ظرفیت روزانه  37تن نیز بهره برداری شده است.
 نامبرده همچنین گفت: تحت پوشش دامپزشکان و مسئولین فنی نمونه برداری از محموله های وارداتی گوشت قرمز و مرغ   1030 مورد، نمونه برداری از 575  مورد از انواع فرآورده های خام دامی(گوشت ، مرغ ، شیر و ...) و خوراک دام و نهاده ها انجام شده است؛ همچنین تعداد 24 مرکز فعال جمع آوری شیر با توانایی جمع آوری 410 هزار تن شیر روزانه  و تولید روزانه 88 تن تخم مرغ که در سال مقدار 32 هزار و 120 تن تخم‌مرغ می باشد؛ با نظارت دامپزشکی صورت می گیرد تا فرآورده سالم وارد و خارج این مجموعه شود.
این مقام مسئول همچنین از راه اندازی و بهره برداری از سامانه آنلاین نظارت بر بهداشت عمومی خبر داد و گفت: تا یک هزار و 938 واحد در این سامانه ثبت شده است.
وی در حوزه صادارت توضیح داد: از مهر ۹۹ تاکنون مجموعاً به صادرات میزان ۲۰۹۸ تن محموله شامل پنجه مرغ، دنبه گوسفند، محصولات لبنی، عسل و همچنین 253 هزار و 146 جلد سالامبور نظارت نموده و گواهی بهداشتی لازم را صادر نموده است.
فاتحی‌نیا افزود: از مهر ۹۹ تاکنون با انجام بیش از ۶۰۰ مورد بازدید و نمونه برداری و ارسال نمونه‌ها به آزمایشگاه گام مهمی در راستای نظارت و کنترل واردات فرآورده های خام دامی برداشته شده است که نتیجه آن واردات ۲۶۲۷ تن گوشت قرمز و 98 تن پشم گوسفندی در سال گذشته می باشد.
وی در زمینه کنترل بیماری تب کریمه کنگو، گفت: تمام کشتارگاه های استان یزد دارای پیش سرد هستند و پیش‌سردگذاری کامل لاشه‌ها در راستای مقابله با بیماری مشترک تب کریمه کنگو در این واحدها مورد اهتمام و اجرایی شده است و خوشبختانه در این زمینه تلفات انسانی نداشته ایم.
این مقام مسئول گفت: به طور کل استان یزد در زمینه بیماری های مشترک شرایط بسیار خوبی را دارد به طور مثال در زمینه بیماری تب مالت خوشبختانه شاهد کاهش 25 درصدی آمار مبتلایان به تب مالت انسانی در سال 99 نسبت به سال 98 بوده ایم و در 6 ماهه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته تعداد مبتلایان به تب مالت از تعداد  144 نفر به  114 نفر رسیده است که امید است تا پایان امسال این روند کاهشی ادامه داشته باشد.
مدیرکل دامپزشکی استان تصریح کرد: خشکسالی ها و کمبود غذا در حیات وحش که باعث می شود حیوانات به حاشیه شهرها می آیند و سگ های ولگرد حاشیه با این حیوانات درگیر می شوند و هاری را بصورت یک حلقه متصل به حیات وحش  وارد جامعه می کنند باعث افزایش کانون بیماری هاری در سال های گذشته شده بود که با همکاری های صورت گرفته خوشبختانه این بیماری تا حد زیادی کنترل شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد در پایان اهم اقدامات دامپزشکی از مهر 99 تا کنون شامل: پلمپ 240 واحد دامداری غیرمجاز در شهرستان یزد با همکاری دستگاه قضا و شهرداری، افتتاح یک آزمایشگاه و دو کلینیک در بخش خصوصی، افتتاح واحد قرنطینه میدان دام معین دام، افتتاح بخش مولکولی آزمایشگاه اداره کل، کلنگ زنی ساختمان جدید آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان یزد، کلنگ زنی ساختمان جدید شبکه دامپزشکی شهرستان میبد، افتتاح پست دامپزشکی بخش بهمن شهرستان ابرکوه عنوان کرد و گفت: تمام تلاش این نهاد در راستای حفظ سلامت شهروندان می باشد و خوشبختانه تحت نظارت کارشناسان دامپزشکی شاهد کاهش 60 درصدی جرایم بهداشتی در استان بوده ایم که این نشانگر فعالیت و نظارت مستمر کارشناسان دامپزشکی می باشد.

در ادامه این نشست نجفی؛ رییس نظام دامپزشکی استان ضمن عرض خوشامدگویی و تبریک هفته دامپزشکی گفت: سلامت غذا از مزرعه تا سفره یک اقدام مهم در دستور کار دامپزشکان می باشد و در نیل به این مهم در تلاش می باشد.
وی با بیان صدور یک هزار و 181 پروانه بهداشتی اماکن دامی صنعتی و نیمه صنعتی گفت: در راستای افزایش روند تولید و حمایت از بهره برداران روند صدور پروانه بهداشتی بسیار بالا می باشد و نهایا 4 روزه به دست بهره بردار می رسد.
وی با اشاره به وجود 43 داروخانه، 23 کلینیک و یک بیمارستان از افتتاح یک پلی کلینیک در چهاردهم مهرمان سخن گفت و تصریح کرد: این اقدام گامی موثر در راستی ارایه خدمات درمانی بهتر به کلیه دامداران، مرغداران و صاحبان حیوانات خانگی می باشد.
نامبرده با بیان آنکه این واحد دارای بخش جراحی برای کلیه حیوانات می باشد؛ گفت: وجود این پلی کلینیک ظرفیت بسیار خوب در زمینه درمان زودهنگام دام و طیور و در نتیجه حفظ ظرفیت های دام استان می باشد.

  • گروه خبری : اسلایدر,اطلاعیه ها
  • کد خبر : 277397
روابط عمومی   قدیم

روابط عمومی قدیم

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه