چرا بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو (CCHF) را جدی بگیریم؟
به گزارش روابط عمومی دامپزشکی میبد، دکتر سید امیر شاطرچی؛ رئیس دامپزشکی شهرستان گفت: بیشترین علت ابتلای بیماران به تب کریمه کنگو را تماس با دام یا مصرف گوشت های آلوده حاصل از ذبح غیر مجاز دام ها دانست.

شاطرچی گفت:از راه های انتقال تب کریمه کنگو می توان تماس با دام آلود (ذبح، قطعه قطعه کردن و تمیز کردن، پوست، خون و ترشحات)، مصرف گوشت تازه خام یا نیم پز حیوانات آلوده، تماس با خون و ترشحات بیمار و استنشاق هوای آلوده به ویروس نام برد.
وی اظهار داشت: از آنجا که گزش کنه به عنوان یکی از راه های انتقال بیمار تب کریمه کنگو شناخته شده است، به دامداران بخصوص همشهریان محترم که در منزل دام نگهداری می کنند توصیه می شود ضمن پرهیز از له کردن کنه با دست، همواره سم پاشی جایگاه های نگهداری دام و سم پاشی بدن دام را در دستور کار و در اولویت فعالیت های خود قرار دهند.
شاطرچی در ادامه گفت: از آنجا که ابتلاء به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می تواند به مرگ منجر شود لذا پیشگیری از این بیماری تنها روش مطمئن جهت جلوگیری از ابتلاء به آن می باشد و از مصرف کنندگان گوشت دام انتظار می رود تا گوشت مصرفی خود را از فروشگاه های مجاز تحت نظارت دامپزشکی خریداری نموده و از مصرف گوشت های فاقد مهر و لیبل و یا کشتار شده در مکان های غیر مجاز خودداری نمایند
وی در پایان عنوان کرد مردم باید خطر ابتلاء به بیماری تب کریمه کنگو را باید جدی بگیرنند و با رعایت نکات بهداشتی و ایمنی، سلامت خود و خانواده ی محترم را تضمین نمایند و در صورت مشاهده کشتار غیر مجاز و گوشت فاقد مهر و لیبل معتبر با سامانه فوریتهای دامپزشکی 1512 تماس حاصل فرمایید.
نظر دهید