سرپرست شبکه دامپزشکی بافق خبر داد
پایش سلامت واحدهای عرضه لبنیات در شهرستان بافق
با توجه به اهمیت سلامت فرآورده های خام دامی برای جامعه انسانی، پایش و ارزیابی سلامت واحدهای عرضه کننده محصولات لبنی در شهرستان با همکاری اداره کل دامپزشکی استان انجام گرفت.
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی بافق؛ در این پایش تعداد ۶ نمونه شیر خام از دامداری های نیمه صنعتی و ۳ نمونه شیر از دامداری های سنتی در شهرستان به صورت تصادفی اخذ و به منظور انجام آزمایشهای تکمیلی، نمونههای اخذ شده به آزمایشگاه مرکزی اداره کل دامپزشکی استان ارسال گردید.
سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان بافق اظهار کرد: در این پایش وضعیت کنترل کیفی بهداشتی و شیمیایی فراورده های لبنی، بررسی بار میکروبی، وجود بیماری هایی چون ورم پستان، بررسی وجود و یا عدم وجود افزودنیهای غیرمجاز به شیر مورد آزمایش و ارزیابی قرار خواهد گرفت.
سالاری ادامه داد: بیماری تب مالت یا بروسلوز به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای مشترک انسان و دام محسوب میشود که می تواند از طریق فرآورده های لبنی آلوده انسان را مبتلا کند. در همین راستا و با توجه به اینکه حدود ۶۰ درصد از بیماری های انسانی از طریق حیوانات به انسان منتقل می گردد، می بایست كلیه واحدهای عرضه کننده لبنیات در شهرستان پایش شوند.
وی با بیان اینکه نوع تغذیه و شیوه زندگی تاثیر بسزایی در پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و دام دارند، اظهارداشت: تامین سلامت و کیفیت در فراورده های خام دامی و بهره مندی همشهریان از سبد غذایی سالم و مطلوب در راس برنامه های شبکه دامپزشکی قرار دارد و این مهم از طریق تشدید نظارت و پایش مداوم واحدهای تولیدگر و عرضه کننده، عملیاتی می گردد.