• 1401/04/21 - 10:01
  • تعداد بازدید : 227
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مصرف لبنیات غیرپاستوریزه عامل اصلی ابتلا به بیماری تب مالت

سعید امیدسالاری؛ رییس شبکه دامپزشکی شهرستان ابرکوه نسبت به افزایش تب مالت در اثر مصرف لبنیات سنتی و فله ای و عدم استفاده از لبنیات پاستوریزه هشدار داد.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی ابرکوه، امیدسالاری با بیان اینکه تب مالت یکی از خطرناک‌ترین و مسری‌ترین بیماری‌های مشترک بین‌ انسان و دام است؛ اظهار کرد: عامل این بیماری یک باکتری است، به‌ طوریکه این بیماری در هر حیوان اهلی سویه مخصوص به خود را دارد، شایع‌ترین راه انتقال این بیماری، مصرف لبنیات غیر بهداشتی و خام مانند شیر نجوشیده و پنیر تازه محلی است. البته این بیماری از طریق گوشت، تماس و تنفس نیز می‌تواند منتقل شود.

رئیس شبکه دامپزشکی ابرکوه درمورد علائم این بیماری تصریح کرد: علائم تب مالت می تواند هر زمانی از چند روز تا چند ماه پس از ابتلا به عفونت بروز نماید و شامل تب، لرز، تعریق، درد مفاصل، خستگی، درد کمر سردرد می باشد.

امیدسالاری از عوارض های بیماری گفت: تب مالت می تواند بر هر عضوی از بدن از جمله سیستم باروری، کبد، قلب و سیستم اعصاب مرکزی اثر بگذارد. تب مالت مزمن می تواند سبب ایجاد عارضه در یک عضو یا در کل بدن شود. عارضه ممکن این بیماری عبارتست از: عفونت لایه درونی قلب (اندوکاردیت) آرتریت. عفونت مفاصل با درد، سفتی و تورم در مفاصل به ویژه در زانو، لگن، قوزک، مچ و کمر، التهاب و عفونت بیضه ها، التهاب و عفونت کبد و طحال.عفونت سیستم اعصاب مرکزی.

این مقام مسئول در خصوص نحوه پیشگیری از تب مالت در دام‌ها، تصریح کرد: واکسن بروسلوز( تب مالت) برای جلوگیری از گسترش این بیماری در دام ‌های نابالغ تزریق می‌شود، برنامه‌ای تحت عنوان تست کشتار در دام‌ها وجود دارد، یعنی اگر تست بروسلوز دامی(نمونه خون گرفته شده از دام) مثبت شد، آن دام کشتار شده و گوشت آن طبق شرایط و طی مراحل سالم‌سازی، می‌تواند مصرف شود و تاکید میگردد: دامداران در دام های واجد شرایط یعنی  بره و بزغاله های خود را واکسینه کنند وازخریداری دام های ناشناس و غیر بومی که پیشینه بهداشتی ندارند اکیدأ خوداری نمایند.

وی در پایان عنوان کرد: عامل بیماری تب مالت در شیر در حال جوشیدن ظرف پنج دقیقه از بین می‌رود، پنیر نیز باید به مدت دو ماه در آب نمک اشباع نگهداری شود و اگر دامی مبتلا به تب مالت باشد، جنین آن باید به روش بهداشتی دفن و ترشحات از محل خارج و مکان ضدعفونی شود، همچنین مکانی جدا برای زایمان دام‌ها درنظر گرفته تا اگر دامی مبتلا به تب مالت باشد،‌ دیگر دام‌ها را درگیر نکند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان ابرکوه
  • کد خبر : 288238
روابط عمومی   قدیم

روابط عمومی قدیم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه