برگزاری کلاس آموزشی پیشگیری از بیماری تب مالت با حضور متصدیان فرآورده های لبنی
به گزارش روابط عمومی شهرستان اردکان دوره آموزشی پیشگیری از بیماری تب مالت ویژه متصدیان و شاغلین در صنوف مرتبط، توسط دامپزشکی شهرستان و همکاری اتاق اصناف و اتحادیه های ذیربط در ارتباط با روش های پیشگیری و مبارزه با این بیماری برگزار شد.

دکتر طاهره عظیم پور؛ رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اردکان در این دوره گفت : بیماری تب مالت از جمله شایع ترین بیماری های باکتریائی واگیردار و مشترک بین انسان و دام در کشور است که در کشور ایران ریشه کن نشده و وجود داشته که عامل آن نوعی باکتری به نام بروسلا است.
وی تاکید نمود: مصرف مواد غذایی حاوی باکتری بروسلا از جمله مصرف شیر خام وسایر فرآورده های لبنی غیر پاستوریزه ، پنیر تازه، خامه و سرشیرو بستنی سنتی که از شیر غیر پاستوریزه تهیه شده می تواند منجربه ابتلا به تب مالت در انسان بشود.
در ادامه عظیم پور افزود: تب مالت از جمله مواردی است که در کمین مصرف کنندگان لبنیات سنتی و فله ای میباشد ، در شرایطی که مردم لبنیات پاستوریزه و استاندارد استفاده نکنند و به مصرف محصولات سنتی روی آورند باید انتظار داشته باشیم که شیوع تب مالت نیز فراگیر تر شود و توصیه اکید می شود که در مصرف شیرو لبنیات رعایت جوانب احتیاط را بکنند و در نظر داشته باشند که احتمال ابتلا به تب مالت با مصرف شیر آلوده بسیار زیاد است .
وی خاطر نشان کردکه میکروب بیماری تب مالت در شیر بر اثر حرارت مناسب از بین خواهد رفت و اندازه مناسب حرارت دادن شیر ، بعد از رسیدن به نفطه جوش و غل زدن بمدت 5 دقیقه میباشد .
عظیم پور با اشاره به پیامدها وخسارات اقتصادی و بهداشتی ناشی از این بیماری به دامدار ان و آحاد جامعه ، یادآور شد : این بیماری به عنوان یک بیماری استراتژیک حائز اهمیت بوده و مبارزه و کنترل آن از الویت های سازمان دامپزشکی است.
وی تصریح کرد : سیاست دامپزشکی در جهت مبارزه و کنترل این بیماری در جمعیت دامی و بر اساس خونگیری و واکسیناسیون جمعیت دام سبک و سنگین می باشد که همه ساله طبق تقویم زمانبندی تعیین شده عملیات خونگیری و واکسیناسیون انجام می شود.
نظر دهید