انجام اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با بیماری تب کریمه کنگو در اردکان
با گرم شدن هوا اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با بیماری کریمه کنگو در شهرستان اردکان انجام می شود.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان اردکان، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان اردکان گفت: همه ساله با فرا رسیدن فصل گرما و تکثیر و فعالیت کنهها، احتمال بروز و شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو افزایش پیدا میکند.
طاهره عظیم پور با بیان اینکه با اقدامات پیشگیرانه میتوان از وقوع این بیماری جلوگیری کرد؛ اظهار کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از طریق گزش کنه، نیش حشرات، تماس با خون یا ترشحات مبتلایان، له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافتهای آلوده دام و تنفس در تماس با دامهای آلوده قابل انتقال است و در راستای پیشگیری از بروز و شیوع بیماری در استان در فصل گرما نظارتهای بهداشتی بر کشتارگاهها تشدید می شود.
عظیم پور گفت: تب کریمه کنگو یک بیماری حاد تبدار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود.
وی افزود: مهمترین نشانه بیماری تب کریمه کنگو در دام تب است و دامهای مبتلا به کریمه کنگو چند روزی دچار تب گذرا و کمی بیاشتهایی شده که معمولاً برای دامداران قابل تشخیص نیست.
نامبرده در ادامه با بیان آنکه تب کریمه کنگو کنه از طریق گزش یا له کردن آن روی پوست دارای روزنه باز منتقل می شود؛ افزود: دیگر راه های انتقال تب کریمه کنگو شامل: تماس با دام آلود (ذبح، قطعه قطعه کردن و تمیز کردن، پوست، خون و ترشحات)، مصرف گوشت تازه خام یا نیم پز حیوانات آلوده، تماس با خون و ترشحات بیمار و استنشاق هوای آلوده می باشد که ضروری است اقداماتی همچون استفاده از دستکش، لباس کار، چکمه، هنگام کار در فضاهایی که احتمال وجود کنه و دام آلوده وجود دارد از سوی دامداران و قصابان و خرید گوشت از مراکز مجاز و مورد تأیید دامپزشکی که ممهور به مهر و لیبل دامپزشکی می باشد مصرف آن به صورت کاملأ پخته از سوی شهروندان رعایت گردد.
وی در پایان با تأکید بر ذبح دام با هدف ادای نذورات و ... در کشتارگاه ها به قصابان توصیه نمود: حین تماس با دام، ضمن استفاده از ماسک، دستکش ، عینک و... از قرار دادن چاقوی آلوده به خون و احشای دام در دهان خودداری نمایند و گوشت و احشا دام به مدت 24 ساعت پس از ذبح در سردخانه یا یخچال در دمای صفر تا ۴ درجه نگهداری و سپس مورد مصرف قرار دهند.
نظر دهید