• 1401/05/03 - 10:56
  • تعداد بازدید : 225
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

عقیم سازی کود در پایان هر دوره پرورش مورد توجه جدی مرغداران قرار گیرد

رئیس اداره طیور اداره کل دامپزشکی استان یزد بر ضرورت عقیم سازی کود واحدهای پرورش طیور در در پایان هر دوره تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد، نرگس حسینی با بیان این موضوع گفت: بسیاری از بیماری های عفونی طیور که شامل: بیماری های ویروسی، قارچی، باکتریایی و انگلی می باشد از طریق مدفوع طیور مبتلا، منتقل می شود و خروج بدون ضابطه کود پس از  پایان دوره پرورش موجب انتقال بیماری های طیور و همچنین برخی از بیماری های مشترک بین انسان و دام به سایر نقاط کشور می شود.

حسینی گفت: با توجه به مصارف کشاورزی و سایر موارد صنعتی کود، اجرای فرایند عقیم سازی کود در مرغداری‌ها از عوامل مهم جلوگیری انتشار بیماری‌های عفونی طیور و امری اجتناب ناپذیر محسوب می شود.

وی افزود: به منظور حفظ صنعت مرغداری استان، ضروری است؛ کود موجود در مرغداری ها  قبل از جابجایی و حمل و نقل در مکان مناسب دپو و نایلون کشی یا خاک پوشی شود تا با ایجاد رطوبت و تخمیر عوامل بیماری زای کود ناشی غیر فعال شود.

نامبرده افزایش حرارت درونی دما ۴۲ تا ۵۵ درجه سانتیگراد و مدت زمان حدود ۵ روز را برای عقیم سازی کود موثر دانست و افزود: فعل و انفعالات حاصل از عمل آوری و عقیم سازی کود باعث از بین رفتن ویروس ها، باکتری ها و تخم انگل موجود در آن می شود.

حسینی با بیان آنکه کود مرغی به عنوان یکی از عوامل اصلی در انتشار بیماری های طیور است؛ گفت: هرگونه نقل و انتقال کود مرغی باید تحت نظارت دامپزشکی و از طریق مجوزهای بهداشتی حمل انجام شود و عدم توجه به رعایت این نکته پیگرد قانونی دارد.

  • گروه خبری : اسلایدر
  • کد خبر : 288655
روابط عمومی   قدیم

روابط عمومی قدیم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه