• 1401/03/16 - 11:46
  • تعداد بازدید : 435
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
کارشناس نظارت برفرآورده های خام دامی اداره کل دامپزشکی استان یزد گفت:

شیر خام را قبل از مصرف به مدت 5 دقیقه بجوشانید

شهروندان جهت حفظ سلامت خود و اعضای خانواده تا حد امکان از شیر و فراورده های لبنی پاستوریزه استفاده نمایند و در صورت استفاده از شیر غیر پاستوریزه حتما قبل از مصرف و فراوری آن را به مدت 5 دقیقه بجوشانند.

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد، فاطمه برهانی با بیان آنکه شیر سرشار از مواد مغذی مورد نیاز روزانه بدن و  دارای نقشی پررنگ در سبد غذایی خانوار می باشد؛ گفت: در راستای حفظ سلامت شهروندان، نظارت بر سلامت شیر استان به طور مستمر در حال انجام می باشد.

برهانی ارتقاء سطح سلامت فرآورده های خام دامی در رأس برنامه های دامپزشکی عنوان نمود و تصریح کرد: در راستای حفظ سلامت شیر مصرفی شهروندان، کلیه ایستگاه های جمع آوری شیر در استان، تحت نظارت مسئولین فنی، بهداشتی دامپزشکی ارائه خدمت می نمایند.

کارشناس نظارت برفرآورده های خام دامی اداره کل دامپزشکی استان افزود: مسئولین فنی مستقر در ایستگاه ها در دو نوبت صبح و عصر با انجام آزمایش میزان آب افزوده شده، درصد چربی، اسیدیته، پروتئین و تقلبات احتمالی در شیر را تعیین و با کاهش بار میکروبی در راستای حفظ و ارتقاء کیفیت شیر اقدام می نمایند.

وی افزود: همچنین  در کنار این مهم  نظارت بر حمل شیر خام با روش اخذ مجوز بهداشتی- قرنطینه ای حمل شیر توسط صاحبان خودروهای دارای پروانه اشتغال به حمل بهداشتی معتبر در مراکز جمع آوری شیر و واحدهای پرورش گاو شیری صورت می گیرد.

نامبرده در ادامه حفظ سلامت بهداشتی شیر را بسیار با اهمیت عنوان نمود و افزود:  همه شرایط و ضوابط بهداشتی درطول زنجیره غذایی از تولید تا مصرف باید رعایت شود تا فرآورده سالم و با کیفیت بهداشت به دست مصرف کننده برسد. لذا حمل غیر بهداشتی شیر با خودرو  بدون اخذ مجوز بهداشتی- قرنطینه ای را غیرقانونی بوده و در صورت مشاهده با خاطیان برخورد جدی صورت می گیرد.

برهانی سرد کردن فوری و تحویل سریع شیر به کارخانه های لبنی و ایستگاه های جمع آوری شیر، شستشو و ضدعفونی کردن شیردوش ها و رعایت نکات بهداشتی در محل دامداری ها را مهمترین اقدام دامداران در کاهش بار میکربی شیر عنوان کرد و خواستار رعایت این مهم از سوی آنان شد.

کارشناس نظارت برفرآورده های خام دامی اداره کل دامپزشکی استان یزد در پایان گفت:  به همشهریان عزیز توصیه می شود جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری مهلک تب مالت، شیر خام مصرفی خود را از مراکز معتبر خریداری نموده و به مدت زمان 5 دقیقه شیر را جوشانده و سپس مصرف نمایند.

  • گروه خبری : اسلایدر
  • کد خبر : 286855
روابط عمومی   قدیم

روابط عمومی قدیم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه