آثار خدمات دامپزشکی بر سفره مردم نمایان می گردد
جلوگیری از ورود 68 هزار و ۵۸۶ کیلوگرم فراورده خام دامی بیماری زا به سفره مردم
نشست خبری مشترک مدیرکل دامپزشکی و رئیس نظام دامپزشکی استان یزد به مناسبت هفته دامپزشکی برگزار و علی فاتحی نیا؛ مدیر کل دامپزشکی استان یزد ضمن گرامیداشت هفته دامپزشکی به بیان خدمات دامپزشکان و نقش مهم و تآثیرگذار این نهاد بر سلامت و بهداشت عمومی جامعه با انجام نظارت های مستمر و برنامه های کنترلی، پیشگیری و مبارزه با بیماری های دامی در استان پرداخت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد، فاتحی نیا با اشاره به خطرات و دشواری های کار در دامپزشکی گفت: به بیان اقدامات مهم حوزه فنی در پیشگیری از بیمار های مشترک دامی و حفظ سرمایه های دامی استان و مهمترین دستاوردهای حوزه فنی پرداخت وگفت: انجام عملیات خونگیری تست و پایش دام های سنگین به منظور شناسایی و حذف دام های بیمار به طور مستمر صورت گرفته است و طی ۳۵ هزار و ۸۱۶ مورد نظارت صورت گرفته؛ ۶۳ مورد تشکیل پرونده تخلف به مراجع قضایی ارجاع و از ورود ۶۸ هزار و ۵۸۶ کیلوگرم فراورده غیرقابل مصرف به سفره مردم جلوگیری شده است.
مدیر کل دامپزشکی استان یزد ضمن اشاره به خطرات و دشواری های کار در دامپزشکی، به بیان اقدامات مهم حوزه فنی در پیشگیری از بیماری های مشترک دامی و حفظ سرمایه های دامی استان و مهمترین دستاوردهای حوزه فنی پرداخت وگفت: انجام عملیات خونگیری تست و پایش دام های سنگین به منظور شناسایی و حذف دام های بیمار به طور مستمر صورت گرفته است و طی ۳۵ هزار و ۸۱۶ مورد نظارت صورت گرفته؛ ۶۳ مورد تشکیل پرونده تخلف به مراجع قضایی ارجاع و از ورود ۶۸ هزار و ۵۸۶ کیلوگرم فراورده غیرقابل مصرف به سفره مردم جلوگیری شده است.
وی با بیان آنکه نظارت دامپزشکی استان بر ۱۱۸ هزار تن گوشت قرمز و ۳۸ هزار تن گوشت سفید تولید شده در کشتارگاههای استان طی یکسال گذشته صورت گرفته است؛ تصریح کرد: کلیه پرسنل دامپزشکی در راستای جامه عمل پوشاندن به شعار دامپزشکی، مبنی بر سلامت غذا از مزرعه تا سفره تلاش می کنند و شهروندان در صورت تهیه فراورده های خام دامی ممهور به مهر و لیبل دامپزشکی نباید هیچگونه نگرانی بابت مصرف آن داشته باشند.
نامبرده در ادامه با اشاره به ترخیص هفت میلیون و ۹۷۶ هزار و ۸۶۲ کیلوگرم گوشت گوساله و هشت میلیون و ۹۳۶ هزار کیلوگرم گوشت مرغ تحت نظارت دامپزشکی استان طی یکسال گذشته گفت: بیش از یک هزار و 200 تن پا و پنجه مرغ، 50 تن آلایش غیر خوراکی، 77 تن پودر گوشت، بیش از 149 تن دنبه گوسفندی، 46 تن محصولات لبنی و 309 هزار و 780 جلد سالامبور گوسفندی به سایر کشورها صادر شده است؛ که این مطلب نشانگر توفیق روزافزون دامپزشکی در نیل به اهداف خود در زمینه تأمین سلامت و رشد سرمایه های اقتصادی جامعه می باشد.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد، راه اندازی مجدد یکی از سردخانه بزرگ استان به ظرفیت هشت هزار تن، بهره برداری از دو واحد تولید خوراک دام با ظرفیت ۹۰ تن، فعالیت دو کارگاه مرتبط با تولید فراوردههای دامی و راهاندازی پنج خط تولید محلول ضدعفونی و هشت خط مکملسازی را از اقدامات شاخص دامپزشکی استان طی یکسال گذشته عنوان نمود.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود از آغاز اردوهای جهادی دامپزشکی در شهرستان های استان با حضور ۱۰ اکیپ عملیاتی با برنامه واکسیناسیون دام ها در مقابل بیماری های پاسترولوز، تب برفکی و همچنین سمپاشی اماکن دامی خبر داد و گفت: پیش بینی می شود در این طرح ۵۰ هزار رأس دام استان تحت پوشش قرار گیرند.
مدیر کل دامپزشکی استان در پایان برنامههای هفته دامپزشکی را شامل افتتاح پست دامپزشکی آسفیج در شهرستان بهاباد و نیز افتتاح واحد قرنطینه شهر یزد در جاده کنارگذر یزد عنوان نمود و تصریح کرد: کلیه این اقدامات در راستای بهبود حال دامداران صورت می گیرد.
در این نشست کاظم نجفی؛ رئیس نظام دامپزشکی استان نیز با اشاره به وظایف نظام دامپزشکی، از صدور ۷۹۶ مورد پروانه صنعتی اعم از پروانههای موافقیت اصولی، تاسیس و بهره برداری از ابتدای امسال توسط نظام دامپزشکی استان خبر داد و تصریح کرد: با توجه به جایگزین شدن کارت بهداشتی روستایی به جای پروانههای بهداشتی روستایی از شهریورماه امسال،۴۷۳ مورد کارت بهداشتی در استان صادر شده است.
وی افزود: اقدامات پیشگیرانه و درمانی در زمینه جلوگیری از شیوع بیماریهای مشترک که شامل بیش از ۸۰۰ نوع بیماری می باشد و مهمترین آن ها هاری، تب کریمه کونگو، بروسلوز به صورت مستمر در استان صورت می گیرد.
وی از تبدیل آزمایشگاه تمام وقت استان به آزمایشگاه همکار دامپزشکی خبر داد و گفت: کل اعضای نظام دامپزشکی یزد ۵۶۲ نفر هستند که در مقاطع کارشناسی مختلف به ارائه خدمات مشغول هستند.
وی با بیان آنکه تأمین بهداشت دام، مراقبت و پیشگیری از بیماری ها، نظارت بر تهیه و تولید و عرضه فراوردههای دامی از وظایف نظام دامپزشکی از فعالیت ۱۰۸ مسئول فنی در کشتارگاه ها و ایستگاه های جمع آوری شیر، واحدهای خوارک دام و سایر بخش های مرتبط در این حوزه، خبر داد و گفت: نظام دامپزشکی در زمینه صدور مجوزهای واحدهای مایهکوبی و درمانگاههای دامپزشکی و آزمایشگاه های مربوطه و نظارت بر فعالیت های آنها نیز فعالیت دارد.
نجفی در پایان گفت: امید است که با همکاری و تلاش بی وقفه بخش های دولتی و خصوصی جامعه دامپزشکی کشور بتوانیم در راستای خدمت به اقشار زحمتکش عرصه دامپروری و همچنین سلامت و بهداشت عمومی جامعه انسانی گامی مؤثر برداریم.
نظر دهید