مدیر کل دامپزشکی استان یزد در هفته دولت اعلام کرد:
توجه حداکثری دامپزشکی به جامعه عشایر و روستائیان در طی فعالیت دامپزشکی در دولت سیزدهم
علی فاتحی نیا؛ مدیر کل دامپزشکی استان یزد ضمن گرامیداشت سالروز شهادت شهیدان رجایی و باهنر و هفته دولت گفت: هفته دولت فرصتی مناسب جهت بازبینی فعالیت ها و خدمات صورت گرفته توسط دولت است که از دو منظر مسئولین و مردم حائز اهمیت می باشد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد، فاتحی نیا با بیان آنکه در هفته دولت فرصت مناسب جهت خود ارزیابی مسئولین و آگاه نمودن جامعه از خدمات صورت گرفته توسط نهاد ها می باشد؛ اظهار داشت: دامپزشکی یک ارگان دولتی سلامت محور است که در حوزه حفظ بهداشت فراورده های خام دامی و سلامت مردم اقدامات قابل توجهی را در طی سالیان خدمت خود به انجام رسانده است.
این مقام مسئول گفت: از آنجایی که دامپزشکی وظیفه دارد کلیه مراحل تولید، فراوری، توزیع و عرضهٔ فراورده های خام دامی و به اصطلاح از مزرعه تا سفره را تحت نظارت خود داشته باشد، کلیه کشتارهای دام و طیور استان از نخستین مراحل پرورش تا مراحل پس از کشتار تحت مراقبت و پایش این ارگان دولتی قرار می گیرد تا از رعایت استانداردها و اصول شرعی و بهداشتی اطمینان حاصل گردد. طی این پروسه از مرداد ۱۴۰۰ تا کنون ۸۵۳۱۳۵ کیلو گرم فراورده غیر قابل مصرف معدوم و ۸۰۳۷۲۵ کیلوگرم فراورده مشکوک ضبط و مورد آزمایش قرار گرفته است.
فاتحی نیا روند رو به رشد صادرات فراورده های خام دامی را از جمله موفقیت های دامپزشکی در عرصهٔ اقتصاد ملی برشمرد و تصریح کرد: طی یکسال گذشته بیش از یک هزار و ۲۰۰ تن پا و پنجه مرغ، ۵۰ تن آلایش غیر خوراکی، ۷۷ تن پودر گوشت، بیش از ۱۴۹ تن دنبه گوسفندی، ۴۶ تن محصولات لبنی و ۳۰۹ هزار و ۷۸۰ جلد سالامبور گوسفندی به سایر کشورها صادر شده است؛ که این مطلب نشانگر توفیق روزافزون دامپزشکی در نیل به اهداف خود در زمینه تأمین سلامت و رشد سرمایه های اقتصادی جامعه می باشد.
وی همچنین به مبحث بیماری های مشترک اشاره نمود و گفت: طی سال گذشته منتهی به هفته دولت، انجام عملیات خونگیری تست و پایش دام های سنگین به منظور شناسایی و حذف دام های بیمار به طور مستمر صورت گرفته است که تاثیر بسزایی در ارتقای بهداشت عمومی جامعه دارد و شامل انجام تست مشمشه در سه هزار و ۹۵۱ رأس اسب، تست سل در ۵۹ هزار و ۲۹۵ رأس دام سنگین، خونگیری از ۵۴ هزار و ۴۱۶ راس گوسفند و ۵۹ هزار و ۱۷۰ رأس گاو می باشد که از این بین تعداد ۳۷ دام مبتلا به سل و ۲۴۸ گاو و ۲۱۸ گوسفند مبتلا به بروسلوز شناسایی و حذف شده است.
وی ۴۵ هزار و ۲۸۳ مورد واکسیناسیون تب مالت دام سنگین، ۱۰۲ هزار و۲۸۸ مورد واکسیناسیون تب مالت بره و بزغاله، ۱۱۳ هزار و ۴۱۵ مورد واکسیناسیون آبله بز، ۳۲۳ هزار و ۴۶۱ مورد واکسیناسیون آبله گوسفندی، ۷۰ هزار و ۷۳۲ مورد واکسیناسیون آگالاکسی، ۳۹۴ هزار و ۴۸۰ مورد واکسیناسیون تب برفکی دام سبک، ۱۴۱ هزار و ۱۴۱ مورد تب برفکی واکسیناسیون دام سنگین، ۷۷۰ هزار و ۶۸۹ مورد واکسیناسیون طاعون نشخوارکنندگان کوچک، ۷ هزار و ۸۹۱ مورد واکسیناسیون هاری در راستای پیشگیری از بیماری های دامی عنوان نمود.
در زمینه دام های سبک نیز طرح پوشش حداکثری واکسیناسیون علیه بیماری مشترک تب مالت در سطح استان به اجرا درآمده است که منجر به کاهش قابل توجه شیوع این بیماری مشترک شده است.
وی با بیان آنکه بالغ بر یک میلیون قطعه طیور خانگی بر علیه بیماری نیوکاسل واکسینه شده اند؛ از جوجه ریزی بیش از ۲۵ میلیون قطعه طیور نام برد که تحت نظارت دامپزشکی مورد واکسیناسیون بر علیه بیماری های موجود قرار گرفته اند.
فاتحی نیا از برنامه دامپزشکی در راستای کنترل و پیشگیری از بیماری آنگارا در استان با نمونه برداری، معدوم سازی، عقیم سازی کود، برگزاری جلسات آموزشی یاد کرد و افزود: رصد و پایش مزارع مرغ مادرو تخم گذار گوشتی جهت پایش بیماری به طور مستمر صورت می گیرد.
نامبرده از افتتاح پنج خط تولید محلول ساخت ضدعفونی و هشت خط مکمل سازی در حوزه اداره تشخیص و درمان این اداره کل طی یکسال گذشته نام برد و تصریح کرد: هدف دامپزشکی خدمت حداکثری به شهروان و بهره برداران می باشد.
این مقام مسئول با بیان اهمیت توجه به کلیه سرمایه های دامی استان گفت: توجه حداکثری به جمعیت دم عشایر و روستائیان در دستور کار دامپزشکی قرار داشته و با تمام توان برای حفظ جمعیت دام عشایر غیور استان تلاش نموده و در راستای حل مشکلات موجود از هیچ تلاشی فروگذار نمی نماید.
نظر دهید