• 1400/09/02 - 12:36
  • تعداد بازدید : 554
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بازدید نمایندگان اتباع و مهاجرین خارجی از کشتارگاه های استان

نمایندگان اتباع و مهاجرین خارجی با همراهی مدیرکل و مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه از کشتارگاه های استان بازدید و روند ذبح بهداشتی و شرعی دام و طیور را بررسی نمودند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد، علی فاتحی‌نیا؛ مدیرکل دامپزشکی استان یزد، به همراه مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه و نمایندگان اتباع و مهاجرین خارجی، عملیات نظارت شرعی و بهداشتی همکاران دامپزشکی در کشتارگاه‌های استان را مورد بررسی قرار دادند.

در این بازدید علاوه بر بررسی روند ذبح بهداشتی، روند انجام ذبح اسلامی و رعایت حلیت و طهارت گوشت و حذف اجزای حرام نیز مورد بررسی قرار گرفت. کشتار با رعایت کلیه شرایط ذبح شرعی توسط ذابحین آموزش دیده ذبح می گردد. به گونه ای که عملیات ذبح توسط سلاخ و هنگامی صورت می گیرد که خط کشتار در جهت قبله باشد. این امر توسط مسئول نظارت بر ذبح شرعی دفتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی و اداره کل دامپزشکی به صورت مستمر نظارت می گردد.

در ادامه فرایند کشتار مسئول فنی بهداشتی کلیه لاشه ها را مورد بازرسی قرار داده و در صورت مشاهده لاشه های بیمار، آن را از خط کشتار خارج و حذف می نماید و در ادامه عملیات لازم پیش سرگذاری، بسته بندی و حمل و نقل و عرضه انجام می شود.

طی این بازدید مدیرکل دامپزشکی استان یزد با اشاره به وجود 800 نوع بیماری مشترک بر اهمیت کشتار دام در کشتارگاه تأکید کرد و افزود: به منظور جلوگیری از اشاعه بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، کشتار دام و طیور باید تنها در کشتارگاه‌های مجاز انجام ‌شود.

وی در ادامه با بیان آنکه کشتار دام خارج از کشتارگاه تهدید علیه بهداشتی عمومی محسوب می‌شود گفت: با توجه به انجام بازرسی بهداشتی قبل، حین و بعد از کشتار دام توسط ناظرین بهداشتی دامپزشکی، دیگر تهدیدی برای سلامت انسان، ذابحان و مصرف کنندگان وجود نخواهد داشت.

وی در ادامه اظهار داشت: نداشتن پیشینه بهداشتی و قرنطینه ای در دام ها باعث ایجاد خطر انتقال و انتشار بیماری های مشترک و دامی شده و در نتیجه سلامت شهروندان و نیز سرمایه های دامی استان به خطر می افتد. به همین دلیل و بر اساس ماده 688 قانون مجازات اسلامی  با مرتکبین به چنین مواردی مطابق قانون برخورد خواهد شد.

این مقام مسئول تأکید کرد: به استناد ماده 8 آیین نامه اجرایی ماده 18 قانون سازمان دامپزشکی کشور، دام هایی که برای فروش یا کشتار در شهرها عرضه می شوند می بایست صرفا در میادین دام و یا اصطبل نگهداری شوند، علاوه بر آن گردانیدن دام ها در سطح شهر به منظور فروش یا کشتار ممنوع می باشد.

 

فاتحی نیا در خاتمه از شهروندان خواست: ضمن تهیه فراورده های خام دامی از مراکز عرضه مجاز، در صورت مشاهده هر گونه موارد تخلف در زمینه عرضه و کشتار  غیر مجاز طیور و دام زنده در سطح استان علاوه بر امتناع از خرید، موارد را جهت پیگیری قانونی از طریق شماره تلفن 1512 (پاسخگویی به شکایات دامپزشکی) به مسئولین دامپزشکی اطلاع دهند.

  • گروه خبری : اسلایدر
  • کد خبر : 279234
روابط عمومی   قدیم

روابط عمومی قدیم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه