با رعایت نکات اصولی بهداشتی از ابتلا به بیماری تب مالت مصون بمانید
تب مالت یا بروسلوز، یکی از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که توسط باکتریهای جنس Brucella ایجاد میشود. این بیماری میتواند هم در دامها و هم در انسان باعث بروز مشکلات جدی بهداشتی و اقتصادی شود

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اردکان درخصوص برنامه پیشبینیشده این اداره برای مقابله با بیماری تب مالت در سال ۱۴۰۴ گفت: در سال جاری با هدف افزایش ایمنی دامها و قطع زنجیره انتقال این بیماری به انسان، 1800 هزار راس دام سنگین و 2000 هزار راس دام سبک بر علیه بیماری تب مالت واکسینه خواهند شد که این واکسیناسیونها با استفاده از واکسنهای استاندارد و تحت نظارت نیروهای فنی دامپزشکی در سراسر شهرستان اجرا میشوند.
به گزارش روابط عمومی دامپزشکی شهرستان اردکان: طاهره عظیم پور در این رابطه تصریح کرد: طبخ نیم پز گوشت، خوردن جگر خام یا نیم پز، تنفس هوای آلوده آغل، آلوده شدن مخاط هنگام شیردوشی، لمس حیوان بیمار و تماس با اشیاء آلوده و در اکثر موارد مصرف پنیر، بستنی، سرشیر، خامه و آغوز دام آلوده نیز از راههای انتقال تب مالت به انسان است.
وی افزود: ترشحات جنینی یا زمانهای سختزایی دام که میتواند از طریق خراشهای دست دامدار به فرد منتقل شود یکی از راههای انتقال این بیماری در جمعیتهای روستایی است که باید مورد توجه جدی دامداران قرار گیرد.
این مسئول، واکسیناسیون رایگان دام، نظارت بر مراکز عرضه و توزیع فرآوردههای خام دامی و لبنی، نظارت بر خرید و فروش و جابهجایی دامها، تست و خونگیری تب مالت، ، کلاسهای آموزشی و آشنایی دامداران با بیماری تب مالت را از اقدامات مورد ارائه دامپزشکی در پیشگیری از تب مالت خواند و افزود: بهترین راه برای جلوگیری از انتقال این بیماری معدوم نمودن بهداشتی جنینهای سقط شده، پوشیدن دستکش و چکمه حین انجام فعالیت در محیط دامداری، نگهداری پنیر تازه در آب نمک به مدت حداقل دو ماه و جوشاندن شیر خام قبل از مصرف و عدم مصرف فراورده های سنتی از جمله بستنی سنتی می باشد.
عظیم پور افزود بیاشتهایی، تب، تعریق شبانه، سردرد، دردزانو و مفاصل و کمردرد را از علایم ابتلا به تب مالت در انسان می باشد و افراد در صورت مشاهده این علایم باید به نزدیکترین مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.
نظر دهید