• 1401/01/20 - 10:06
  • تعداد بازدید : 177
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان یزد به دامداران هشدار داد:

با توجه به فصل گرما و افزایش جمعیت بندپایان ناقل، مراقب بیماری تب کریمه کنگو باشید

با توجه به شرایط مساعد رشد برای این گونه از بندپایان ناقل بیماری در استان یزد، عموم مردم خصوصاً دامداران باید توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته و مراقبت بیشتری به عمل آورند.

به گزارش روبط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد، علی فاتحی نیا در این باره گفت: تب کریمه کنگو یک بیماری مسری قابل انتقال از دام به انسان است و عامل انتقال این بیماری کنه‌ای به نام «هیالوما» بوده که تمایل شدید به رشد در شرایط آب و هوایی گرم و خشک دارد و با توجه به شرایط مساعد رشد برای این گونه از بندپایان ناقل بیماری در استان یزد، عموم مردم خصوصاً دامداران باید توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته و مراقبت بیشتری به عمل آورند.

فاتحی نیا با اشاره به آنکه یکی از راه‌های انتقال این بیماری، نیش کنه می باشد؛ گفت: ضروری است؛ دامداران و تمام کسانی که با دام در ارتباط هستند، ضمن سمپاشی دام‌های خود، از لباس مخصوص برای جلوگیری از گزش کنه و انتقال بیماری استفاده کنند و در صورت مشاهده علائمی مانند سرماخوردگی(تب و بدن درد)، سریعاً به مراکز درمانی مراجعه کرده و  پزشک معالج را از شغل خود مطلع کنند تا با درمان به موقع بتوانند سلامت خود را به دست آورند.

وی یکی دیگر از راه‌های اصلی انتقال بیماری را تماس پوست آسیب دیده و مخاطات بدن با خونابه گوشت آلوده به ویروس عنوان نمود و تصریح کرد: تمام گوشت مورد عرضه در مراکز مجاز استان یزد که ممهور به مهر و لیبل دامپزشکی می‌باشند، تحت نظارت شرعی و بهداشتی دامپزشکی کشتار شده و طی پروسه پیش‌سرد‌گذاری مورد عرضه در مراکز مجاز قرار گرفته است. لذا از سلامت کامل برخوردار می‌باشند و هیچگونه مخاطره‌ای برای مردم ایجاد نمی‌کند.

نامبرده افزود: ذبح غیرمجاز دام در محیط‌ های غیربهداشتی، یکی از عوامل مهم شیوع و بروز آن بیماری تب کریمه کنگو می باشد؛ به همین علت کارشناسان دامپزشکی به مصرف کنندگان و دامداران هشدار می‌دهند، از کشتار دام خارج از کشتارگاه خودداری نمایند.

مدیر کل دامپزشکی استان به ساکنان روستاهایی که دسترسی به کشتارگاه و گوشت صنعتی ندارند، تاکید کرد: برای پیشگیری از بیماری، دام‌های خود را سمپاشی کرده و در صورت مشاهده کنه بر روی بدن دام تا دو هفته پس از سمپاشی از کشتار دام خودداری کنند تا دوره حضور احتمالی ویروس در خون دام طی شود.

وی افزود: اینگونه شهروندان که دسترسی به کشتارگاه صنعتی ندارند باید قبل از مصرف و خرد کردن گوشت، لاشه دام ذبح شده را به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری کنند تا عمل پیش‌سرد‌گذاری و از بین رفتن ویروس‌های احتمالی در بدن دام صورت گیرد.

این مقام مسئول در ادامه با اعلام ممنوعیت عرضه و کشتار غیر مجاز دام زنده و برخورد قانونی دامپزشکی با عاملین گفت: به استناد ماده 8 آیین نامه اجرایی ماده 18 قانون سازمان دامپزشکی کشور، دام هایی که برای فروش یا کشتار در شهرها عرضه می شوند می بایست صرفا در میادین دام و یا اصطبل نگهداری شوند، علاوه بر آن گردانیدن دام ها در سطح شهر به منظور فروش یا کشتار ممنوع می باشد.

فاتحی نیا در ادامه اظهار داشت: نداشتن پیشینه بهداشتی و قرنطینه ای در این دام ها باعث ایجاد خطر انتقال و انتشار بیماری های مشترک و دامی شده و در نتیجه سلامت شهروندان و نیز سرمایه های دامی استان به خطر می افتد. به همین دلیل و بر اساس ماده 688 قانون مجازات اسلامی  با مرتکبین به چنین مواردی مطابق قانون برخورد خواهد شد.

فاتحی نیا در خاتمه از شهروندان خواست در صورت مشاهده هر گونه موارد تخلف در زمینه عرضه و کشتار  غیر مجاز دام زنده در سطح استان علاوه بر امتناع از خرید، موارد را جهت پیگیری قانونی از طریق شماره تلفن 1512 (پاسخگویی به شکایات دامپزشکی) به مسئولین دامپزشکی اطلاع دهند.

  • گروه خبری : اسلایدر
  • کد خبر : 283795
روابط عمومی   قدیم

روابط عمومی قدیم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه