• 1404/01/26 - 10:26
  • تعداد بازدید : 49
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

هشدار سرپرست دامپزشکی ابرکوه در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو

به گزارش روابط عمومی دامپزشکی شهرستان ابرکوه : دکتر حسن شیخی سرپرست دامپزشکی شهرستان از افزایش احتمال ابتلا به تب کریمه کنگو در فصول گرم سال خبر داد.

شیخی بیان نمود : همه ساله با فرا رسیدن فصل گرما و تکثیر و فعالیت کنه‌ها، احتمال بروز و شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو افزایش پیدا می‌کند.وی با بیان اینکه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک عفونت ویروسی و به شدت واگیردار و یکی از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان است که بیشتر توسط کنه منتقل می‌شود خاطر نشان کرد این بیماری از طریق تماس با خون و ترشحات لاشه حیوان آلوده و در هنگام ذبح  و تماس با امعاء و احشاء آلوده آن و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی به انسان منتقل می‌شود .  بنابراین کشتار دام­‌ها در کشتارگاه با رعایت اصول بهداشتی در هنگام کشتار نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری دارد.وی افزود:  آلودگی با این ویروس در دام­‌ها بیماری بالینی ایجاد نمی­‌کند با اینهمه ممکن است در انسان باعث مرگ شود. ایجاد خونریزی در بافت­‌های بدن یکی از نشانه‌­های بیماری در انسان است که در مراحل آخر بیماری رخ می‌دهدشیخی  با بیان اینکه گوشت دام‌های ذبح شده باید ۲۴ ساعت و امعاء و احشای دام ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه یخچال نگهداری شود  تا با تغییراتی که پس از مرگ در بافت لاشه اتفاق می افتد این ویروس از بین برود ، لذا از شهروندان خواست تا گوشت موردنیاز خود را از واحدهای تحت‌نظر دامپزشکی خریداری کرده و یا از گوشت‌های بسته‌بندی شده هویت دار استفاده کنند.همچنین وی در پایان از دامداران خواست تا در صورت مشاهده کنه  از له کردن آن با دست به شدت پرهیز کنند و استفاده از سموم را برای از بین بردن آنها توصیه نمود .

 

  • گروه خبری : اخبار شهرستان ابرکوه,اسلایدر,هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 337668
محمدجواد زارع

محمدجواد زارع

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید