• 1398/05/08 - 08:32
  • تعداد بازدید : 773
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
کشتارگاه ها، تضمین کننده سلامت گوشت مصرفی شهروندان می باشند:

استحصال بیش از پانصد و پنجاه تن گوشت قرمز در کشتارگاه سنتی ابرکوه، در سالی که گذشت

کشتارگاه ها یکی از عوامل کلیدی جهت تولید غذای سالم می باشند و نقش بسزایی جهت تأمین امنیت غذایی و سلامت شهروندان دارند. در این میان کشتارگاه سنتی ابرکوه با قدمت بیش از چهل سال در حال فعالیت می باشد .

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان ابرکوه: کشتارگاه سنتی شهرستان ابرکوه در زمینی به مساحت حدود 2 هزار مترمربع و زیر بنای آن حدود دویست و پنجاه متر مربع بوده که دارای 2 سالن کشتار دام سبک و سنگین ، 2 اتاق مربوط به ناظرین بهداشتی و شرعی و همچنین اتاق پیش سرد گذاری شده و مجهز به سیستم سپتیک می باشد.

این کشتارگاه در حال حاضر با مالکیت شهرداری ، همکاری و نظارت شبکه دامپزشکی و مدیریت بخش خصوصی در حال فعالیت می باشد و روزانه حدود سی  تا سی و پنج  رأس دام سبک و حدود 6 راس دام سنگین با نظارت بازرسین بهداشتی و شرعی کشتار می گردد.

محمد رضا ادیب؛ ناظر بهداشتی کشتارگاه در گفت و گو با روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان ابرکوه گفت: خود را خادم مردم می دانیم و تمام تلاش ما و شبکه دامپزشکی این است که گوشت سالم و بهداشتی را به سر سفره آنها ببریم. کشتارگاه سنتی دام شهرستان مجهز به  سالن پیش سرد گذاری لاشه می باشد که نگهداری لاشه‌ها پس از ذبح در پیش سرد ، موجب سالم سازی گوشت و از بین رفتن اجرام بیماری زا مخصوصا عامل بیماری مهلک تب خونریزی دهنده تب کریمه کنگو می گردد.

وی در ادامه گفتگو اظهار داشت: از ابتدای سال گذشته (1397) تا کنون تعداد هشت هزار و پانصد راس دام سبک(گوسفند و بز)به وزن تقریبی 5/212 تن همچنین تعداد هزار و صد و هشتاد و سه راس دام سنگین به وزن تقریبی 5/295 تن و تعداد صدو چهل و یک  نفر شتر به وزن تقریبی 5/39 تن و تعداد هفتاد و دو  قطعه شتر مرغ به وزن تقریبی 2 هزار و دویست کیلوگرم در این واحد کشتار داشته ایم ، که از این تعداد   طی نظارت های  انجام شده در کشتارگاه،  4 راس دام سبک، 8 راس دام سنگین با وزن بیش از  2 تن ، به دلیل بیماریهای عفونی -زردی- آبله سل-سارکوسیست و کاشکسی از چرخه مصرف خارج و معدوم شده است. همچنین در این مدت تعداد ششصد و شانزده عددکبد و تعداد دو هزار و هشتصد و بیست و نه عدد ریه متعلق به دام های سبک و تعداد صد و سی و پنج عدد کبد و تعداد چهارصد و چهل و نه عدد ریه متعلق  به دام سنگین با توجه به بیماری هایی از قبیل (فاسیولا ،کیست های هیداتیک ،سیستی سرک و دیکروسلیوم در کبد و بیماری استرونژیلوس ،کیست هیداتیک و سل در ریه ها) ضبط و معدوم سازی گردید.

ناظر بهداشتی کشتار گاه ابرکوه به این موضوع اشاره کرد که: با توجه به اینکه کشتار غیر مجاز دام خارج از کشتارگاه تهدید جدی علیه بهداشت عمومی می باشد لذا کشتار غیر مجاز عملی غیر قانونی محسوب می گردد ضمنأ در صورت مشاهده کشتار غیر مجاز،  فرد متخلف به مراجع قضایی معرفی می گردد.

وی یادآور شد: با توجه به گستردگی و پراکندگی جغرافیایی و جمعیت زیاد شهرستان و نیز بعد مسافت این شهرستان نسبت به مرکز استان و دیگر شهرستانها  و با  در نظر گرفتن جمعیت دامی نسبتاً بالای شهرستان(بیش از صد هزار دام سبک و سنگین) و وجود کشتارگاه سنتی ، نیاز مبرم به احداث کشتارگاه صنعتی دام وجود دارد که خوشبختانه تا به امروز اقدامات مناسبی توسط فرمانداری، دامپزشكی و شهرداری شهرستان در خصوص فراهم آوردن زیرساخت‌های احداث کشتارگاه ایجاد شده است.در حال حاضر نیز براساس سیاست دولت تنها احتیاج به جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این زمینه می‌باشد که امید است با حمایت مسئولین این شهرستان در آینده نزدیک به این مهم دست یابیم.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان ابرکوه
  • کد خبر : 135285
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید