عملکرد دامپزشکی اشکذر در پیشگیری و مبارزه با بیماری بروسلوز(تب مالت)
پایش و خونگیری دام ها و حذف دامهای مبتلاء به بیماری بروسلوز ،آموزش و آگاه سازی دامداران به همراه واکسیناسیون دام سبک و سنگین علیه بیماری تب مالت از اقدامات دامپزشکی اشکذرجهت کاهش بیماری تب مالت در دام ها و انسان می باشد.
به گزارش روابط عمومی دامپزشکی شهرستان اشکذر، علی نیک بین رئیس دامپزشکی اشکذراز عملکرد 6 ماهه دامپزشکی اشکذر در پیشگیری و مبارزه با بیماری تب مالت در این شهرستان خبر داد و گفت: بیماری بروسلوز(تب مالت) به دلیل آثار اقتصادی در دامداریها و آثار طولانی مدت بیماری در جمعیت انسانی مهمترین بیماری مشترک بین انسان و دام میباشد که در صورت مبتلا شدن انسان عوارضی نظیر تورم مفاصل، تب، لرز، سردرد و درمان بسیار سخت و دردناکی به همراه دارد و در دام نیز به جز سقط جنین تقریبا علائم مشخصه ظاهری دیگری ندارد.
وی افزود: واکسیناسیون رایگان دام، نظارت بر مراکز عرضه و توزیع فرآوردههای خام دامی و لبنی، نظارت بر خرید و فروش و جابهجایی دامها، تست و خونگیری بروسلوز(تب مالت)، نمونه گیری و آزمایش شیر واحد های دامداری ، نظارت بهداشتی بر کشتار دام در کشتارگاهها، برگزاری کلاسهای ترویجی و آموزشی و آشنایی دامداران با بیماری تبمالت از اقدامات مورد ارائه دامپزشکی اشکذر در پیشگیری از تب مالت می باشد.
نیک بین سپس به تشریح وضعیت واکسیناسیون بروسلوز ( تب مالت ) در سال جاری پرداخت و گفت: در شش ماهه ابتدای سال 1403 بالغ بر 6850 راس بره و بزغاله ماده و تعداد 1300 راس گاو و گوساله علیه بروسلوز واکسینه شده اند.
وی در خصوص برنامه پایش و مراقبت از بیماری تب مالت در دام ها افزود: در راستای این برنامه در شش ماهه ابتدای سال جاری تعداد 2500 راس گاو، مورد پایش و نمونه گیری ( خونگیری ) قرار گرفتند که از این تعداد 17 راس گاو آلوده به این بیماری از چرخه تولید حذف گردیدند.
وی گفت:مهم ترین راه پیشگیری از بیماری واکسیناسیون است و با توجه به این که انتقال عامل بیماری بروسلوز به واحدهای دامداری به طور عمده از طریق خرید دامهای جدید صورت میگیرد، به دامداران توصیه کرد که از خرید دامهای بدون سوابق بهداشتی مشخص و مطلوب خودداری کنند و با اکیپهای واکسیناسیون و خونگیری همکاری مناسب جهت مایه کوبی دام ها و گرفتن نمونه خون برای پایش بروسلوز را داشته باشند، تا این مهم به نحو مطلوب میسر شود.
نیک بین در پایان نیز به همشهریان توصیه کرد که حتیالامکان از شیر و محصولات لبنی پاستوریزه استفاده کنند و در صورت استفاده از شیر خام، آن را قبل از مصرف به طور کامل جوشانده و سپس مصرف نمایند.
نظر دهید