• 1402/03/28 - 11:55
  • تعداد بازدید : 330
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

لزوم سالم سازی کود مرغی جهت پیشگیری از بروز بیماری‌های طیور

به گزارش روابط عمومی دامپزشکی شهرستان بافق ، فرزانه سالاری رئیس اداره با اشاره به این موضوع که بسیاری از بیماری‌های طیور (ویروسی، قارچی، باکتریایی و انگلی) از طریق مدفوع طیور مبتلا منتقل می‌شود بیان نمود: کود مرغی به عنوان یکی از فاکتور‌های اصلی انتقال عوامل بیماریزا بخصوص مثل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ، آنگارا و... در مرغداری‌ها محسوب می‌شود.

سالاری افزود: تجمع مدفوع و فضولات در سطح جایگاه‌های نگهداری طیور و تماس با آن یکی از مهم‌ترین راه‌های انتقال بیماری در صنعت طیور می‌باشد یکی از اصلی‌ترین راه‌های کاهش شیوع بیماری‌ها در مراکز پرورش، جمع آوری فضولات و جلوگیری از پخش آن در محیط اطراف می‌باشد.
وی در ادامه گفت: عدم توجه به روش جمع آوری مناسب و نگهداری کود سبب بوجود آمدن محل مناسبی برای تکثیر، رشد و نمو حشرات، انگل‌ها و سایر عوامل بیماریزا از جمله عوامل بیماری‌های ویروسی می  گردد.
وی یکی از روش­های رایج و کم هزینه جهت مبارزه با بیماری‌های طیور را فراوری و سالم سازی کود (عقیم سازی) بیان نمود وی گفت: در ساده‌ترین روش سالم سازی کود ابتدا کود موجود در مرغداری­ها را قبل از جابجایی و حمل و نقل باید در محل مناسبی دپو و روی آن را با نایلون بمدت3 الی ۵ روز می پوشانند تا حرارت درونی آن افزایش پیدا کند و همین افزایش دما ، منجر به از بین رفتن بسیاری از عوامل بیماری زا می شود .
سالاری در پابان خاطرنشان کرد: مرغداران بایستی موضوع سالم سازی کود تولیدی واحد‌ها را جهت جلوگیری از خسارات ناشی از بیماری‌ها جدی بگیرند و از خروج کود فراوری نشده پایان دوره پرورش به منظور استفاده در کشاورزی و سایر موارد جداً خودداری نمایند تا از انتقال بیماری‌ها جلوگیری شود.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان بافق,اسلایدر
  • کد خبر : 303394
محمدجواد زارع

محمدجواد زارع

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید