توصیه های بهداشتی
در خصوص خرید و نگهداری ماهی قرمز و جوجه رنگی
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد، دکتر هادی زارع؛ معاون سلامت این اداره کل پیشاپیش ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو و آرزوی سلامتی برای همشهریان عزیز، توصیه می نماید نکات بهداشتی دامپزشکی را هنگام خرید ماهی قرمز و جوجه رنگی رعایت نمایند.

زارع اظهار داشت: در آستانه عید نوروز بازار خرید و فروش جوجه های رنگی و ماهی های قرمز در نقاط مختلف استان برپا می شود، بنابراین هرگونه سهل انگاری در خرید و نگهداری این حیوانات سلامت افراد را تحت تاثیر قرار می دهد.
ایشان در مورد جوجه های رنگی گفت: با توجه به اهمیت سلامتی بهتر است برای سلامت و جلوگیری از بیماری به خصوص در کودکان از خرید جوجههای رنگی خودداری کنیم زیرا این جوجهها در شرایط غیربهداشتی و نامناسب به صورت متراکم و فشرده به دور از تهویه مناسب در کنار خیابانهای آلوده به دود و انواع میکروبهای بیماری زا نگهداری و عرضه میشوند و اغلب نیز عمر کوتاهی دارند و برخی هم با داشتن ظاهری سالم و مقاوم، ناقل میکروبهای بیماری زا هستند.
وی تاکید کرد: جوجه های رنگی به دلیل نامشخص بودن مراکز تولید و نداشتن گواهی سلامت دامپزشکی و همچنین احتمال آلودگی به سالمونلا و سایر باکتری های خطرناک، می توانند باعث به خطر افتادن سلامت شهروندان شوند.
وی در مورد ماهی قرمز افزود: همشهریان گرامی از خرید ماهیان بیمار و بیحال با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری کنند و پس از انتقال به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهیها را به ظروف از قبل آماده شده منتقل نمایند و افرادی که دارای سابقه بیماری پوستی (آلرژی) هستند برای دست زدن به ماهی و ظروف نگهداری آن از دستکش استفاده کنند.
نظر دهید