وضعیت ساختمان گاوداری

در گاوداری آقای ... گاوهای پرشیر و کم شیر با هم مخلوط هستند. این نوع مدیریت خوب نیست. فرد یا نباید گاوداری کند و یا اینکه کار را باید درست انجام دهد. این نوع گاوداری کردن هم دامدار اذیت میشود و هم گاوها.
دامدار با این شکل کار کردن، پول خود را هدر میدهد. دامدار هزینه بیشتری را برای تغذیه گاوها صرف میکند. گاو باید در حد نیاز خود غذا بخورد. بیشتر از حد نیاز هم برای گاو و هم برای صاحب گاو ضرر دارد.
همه گاوهای دوشای آقای ... در یک سالن نگهداری میشوند، ممکن است یک گاو روزی 35 لیتر، یکی روزی 25 لیتر و گاو دیگری روزی 15 لیتر شیر بدهد. اگر قرار است همه اینها غذای یکسانی بخورند، بعضی از گاوها لاغر میشوند و بعضی از گاوها هم خیلی چاق میشوند (مثل آنچه میبینید). علت بروز این مشکل چیست؟
آنهایی که بیش از نیاز بدنشان غذا خوردهاند چاق و آنهایی که کمتر از حد نیاز بدنشان غذا خوردهاند، لاغر شدهاند. ایشان میگوید من این گاوداری را خریدهام و از اول نقشه گاوداری اشتباه بوده است. این مسئله درست، اما سؤال این است که تا کیْ باید این کار اشتباه را ادامه دهیم؟ یک نفر از اول کار اشتباهی را انجام داده است. ولی این مخلوط بودن گاوهای کم شیر و پرشیر تا کی باید ادامه داشته باشد؟
لذا باید سالن گاوهای کم شیر و پرشیر جدا شود. حداقل کاری که میتوان انجام داد، استفاده از نرده فلزی و تقسیم سالن به دو قسمت است. سپس برای رفتوآمد گاوها در کنار سالن انتظار یک راه عبوری بهصورت راهرو ایجاد نمود. البته این کار مقداری هزینه دارد، ولی کار بهدرستی پیش رفته و در همان 2، 3 ماه اول این هزینه جبران میشود. از همه دامدارها میخواهیم اگر مورد اشتباهی در گاوداری دیدند، به فکر بیفتند که چگونه آن را برطرف کنند. اینکه فقط بگوییم شرایط موجود خوب است، درست نیست. در طول زمان مرتباً باید شرایط اصلاح شود و کار بهتر از گذشته انجام شود. پس در همه گاوداریها، حتی گاوداری که 10 رأس گاو دارد، باید گاوهای کم شیر و پر شیر از هم جدا باشند و جیره آنها هم با هم فرق داشته باشد. وگرنه گاوداری با ضرر مواجه شده و فرد مجبور است که چند سال بعد گاوداری را تعطیل کند.
نظر دهید