• 1403/04/23 - 12:05
  • تعداد بازدید : 307
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

توصیه های بهداشتی دامپزشکی اشکذر برای ذبح دام در ایام محرم

به گزارش روابط عمومی دامپزشکی شهرستان اشکذر،علی نیک بین رئیس دامپزشکی اشکذر ضمن تسلیت به مناسبت فرارسیدن ماه محرم گفت: با توجه به ذبح دام از سوی هیات‌های عزاداری و برخی شهروندان در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی و تهیه غذا برای عزاداران حسینی، تقاضا می‌شود به منظور حفظ بهداشت محیط، سلامت مصرف‌کنندگان و پیشگیری از بروز بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان به‌ویژه بیماری تب خون ریزی دهنده کریمه - کنگو (CCHF) دام موردنیاز خود را فقط از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی، تهیه و در کشتارگاه صنعتی دام، کشتار کنند .

وی گفت: از مردم عزیز خواستاریم به‌ منظور حفظ سلامت خود و سایر شهروندان توصیه‌های بهداشتی ذیل را جدی بگیرند
-از ذبح دام خارج از چرخه نظارت بهداشتی دامپزشکی مثل ذبح در معابر عمومی، خیابان‌ و منازل اکیداً خودداری کنند.
ـ گوشت و آلایش خوراکی دام ذبح‌شده را قبل از مصرف حداقل 24 ساعت در دمای صفر تا 4 درجه سانتی‌گراد (یخچال) نگهداری کنند.
- برای قطعه کردن گوشت و شست‌وشوی آن حتماً از دستکش استفاده کنند.
- از برش‌دادن کیست‌ها و آبسه‌های موجود بر روی لاشه و دل و جگر جداً خودداری کنند.
-اندام‌ها و ضایعات غیرقابل ‌مصرف را به‌هیچ‌وجه در اختیار حیوانات قرار ندهند.
-گوشت و آلایش خوراکی را حتی‌الامکان کاملاً بپزند و سپس مصرف کنند.
-وسایل و سایر تجهیزات در تماس با گوشت و آلایش را به‌خوبی بشویند و ضدعفونی کنند.
-در زمان ذبح دام ضمن رعایت نکات بهداشتی، حتماً از دستکش، ماسک، عینک و چکمه استفاده شود. 
نیک بین گفت: در روز های تاسوعا و عاشورای حسینی یک اکیپ درمحل کشتارگاه صنعتی  جهت نظارت بهداشتی بر روند کشتار و یک اکیپ سیار در سطح شهرستان اشکذر و یک اکیپ ثابت در محل دامپزشکی شهرستان آماده پاسخگویی و ارائه خدمت به مردم عزیز در این دو روز میباشند .
وی عنوان کرد: اگر مردم در ایام محرم همچون عید قربان مسائل بهداشتی را رعایت کنند و دام خود را برای ذبح به کشتارگاه بفرستند نگرانی ها در خصوص شیوع تب کریمه کنگو و افزایش تعداد مبتلایان به حداقل میرسد.
وی با تاکید بر اجتناب از کشتار دام در معابر و خیابان ها در ایام محرم بیان کرد: تب کریمه کنگو در دام هیچ گونه علائمی ندارد و در دام قابل تشخیص نیست از این رو با کشتار دام در کشتارگاه و نگهداری لاشه به مدت 24 ساعت در سردخانه و در صورت از بین رفتن ویروس احتمالی جای هیچ گونه نگرانی نیست.
وی در پایان گفت: همشهریان عزیز در صورت داشتن هرگونه سوال و یا مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی دراین خصوص می توانند مراتب را در اسرع وقت از طریق تماس با سامانه فوریتهای دامپزشکی 1512 اطلاع دهند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان اشکذر,اسلایدر,هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 322502
مدیر روابط عمومی اداره کل دامپزشکی یزد

مدیر روابط عمومی اداره کل دامپزشکی یزد

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه