• 1401/08/09 - 09:27
  • تعداد بازدید : 750
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در سالن جلسات شبکه بهداشت مهریز برگزار شد

کلاس آموزشی بیماری های مشترک ویژه پرسنل شبکه بهداشت

دکتر فرحان آزاد رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مهریز گفت در امر آموزش بیماری های مشترک بین انسان و دام تمام توان خود را به کار می گیریم.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان مهریز، دکتر فرحان آزاد رئیس این شبکه گفت: کلاس آموزشی و یژه پرسنل شبکه بهداشت شهرستان مهریز،که جمعی از پزشکان، مراقبین بهداشت و رابطین سلامت در آن حضور داشتند برگزار گردید.

وی گفت هدف از اجرای این کلاس های آموزشی اشاعه ی علم پیشگیری از بروز بیماری های مشترک در جمعیت انسانی می باشد.

وی تصریح کرد آگاهی در مورد بیماری های تب مالت و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF) در جامعه امروزی بسیار حائز اهمیت است که باید برای جلوگیری از بروز این بیماری ها بصورت مضاعف همچون گذشته فعالیت های لازم صورت پذیرد، که در این راستا شبکه دامپزشکی علاوه بر فعالیت های فنی در حوزه پیشگیری از بیماری ها، کلاس های آموزشی را بصورت مداوم به همین منظور برگزار می کند.

ایشان بیان کرد بیماری تب مالت یا بروسلوز به دلیل ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر و از دست رفتن ارزش اقتصادی دارای اهمیت بوده و علاوه بر بعد اقتصادی از لحاظ مشترک بودن این بیماری بین انسان و دام، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است‌. وی تاکید کرد عدم‌ مصرف شیر و لبنیات غیرپاستوریزه، مصرف نکردن گوشت فاقد مهر و لیبل بهداشتی دامپزشکی، استفاده از تجهیزات حفاظتی همچون دستکش و ماسک در ارتباط با دام و گوشت دام ذبح شده از جمله اقدامات مهم در پیشگیری از بروز بیماری تب‌مالت است که شهروندان باید این موارد را رعایت کنند.

آزاد با بیان اینکه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) نیز یکی دیگر از  بیماری های مشترک بین انسان و دام می باشد که حائز اهمیت است، نیز در این کلاس آموزشی ایراد سخن نمود و بیان کرد تب خونریزی دهنده کریمه کنگو  یک نوع بیماری مشترک بین حیوان و انسان است که بیشترین علت ابتلای بیماران، تماس با دام یا مصرف گوشت های آلوده و پیش سرد نشده حاصل از ذبح دام های غیر مجاز می باشد. گزیده شدن توسط کنه هیالوما یا له کردن آن روی بدن دام که متعاقب آن پوست انسان که دارای روزنه جهت نفوذ ترشحات کنه، تماس با دام آلود (ذبح، قطعه قطعه کردن و تمیز کردن گوشت و  آلایش خوراکی چون  جگر ، کله و پاچه ، پوست، خون و ترشحات)، مصرف گوشت تازه خام یا نیم پز حیوانات آلوده، تماس با خون و ترشحات بیمار از جمله راه های انتقال تب کریمه کنگو عنوان نمود.

این مقام مسئول با تاکید بر ضرورت پیشگیری از این بیماری مهمترین اقدام پیشگیرانه دامداران را در مرحله اول حفاظت فردی شامل: استفاده از دستکش،ماسک، لباس کار و چکمه، هنگام کار در فضاهایی که احتمال وجود کنه وجود دارد؛ عنوان نمود و افزود: رعایت اصول بهداشتی نگهداری دام به ویژه پشم چینی و شست و شو بدن دام با و همچنین سمپاشی جایگاه نگهداری دام در پیشگیری از این بیماری نقش دارد.

وی در آخر به همشهریان توصیه نمود که گوشت قرمز مورد استفاده خود را از مراکز معتبر که تحت نظارت دامپزشکی هستند تهیه نمایندو همچنین گوشت های مورد عرضه در فروشگاه ها باید ممهور به مهر دامپزشکی  و الصاق لیبل بهداشتی دامپزشکی بر روی لاشه باشند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان مهریز,اسلایدر
  • کد خبر : 291849
مدیر روابط عمومی اداره کل دامپزشکی یزد

مدیر روابط عمومی اداره کل دامپزشکی یزد

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه