نشست خبری مدیر کل در شهرستان اشکذر
گزارش روابط عمومی دامپزشکی شهرستان اشکذر، نشست خبری مدیر کل دامپزشکی استان یزد با اصحاب رسانه برگزار گردید .دکتر علی فاتحی نیا ؛ مدیر کل دامپزشکی استان یزد ضمن تبریک روز روابط عمومی و ارتباطات، نقش تاثیر گذار رسانه در اطلاع رسانی عمومی در جامعه و ارتقاء سطح بهداشت عمومی را بسیار مهم توصیف کرد.
دکتر علی فاتحی نیا ؛ مدیر کل دامپزشکی استان یزد ضمن تشریح وظایف دامپزشکی و حفظ و صیانت از جمعیت دامی کشور اقدامات کنترل پیشگیری و مبارزه با بیماری های دام و طیور ، نظارت بر فراورده های خام دامی، گزارشی از عملکرد دامپزشکی استان یزد و شهرستان اشکذر در سال 1402 ارائه داد.
وی در حوزه بهداشت عمومی بیان نمود در حال حاضر در استان یزد 5 کشتارگاه صنعتی طیور و 9 کشتارگاه دام که 7 کشتارگاه به صورت سنتی و 2 کشتارگاه به صورت صنعتی در حال فعالیت میباشندکه ناظرین بهداشتی و شرعی با حضور فعال خود بازرسی های قبل از کشتار،حین و بعد از کشتار را در کشتارگاه ها انجام میدهند. ایشان بیان نمود در سال 1402 تعداد 317943 راس دام سبک 15685 زاس دام سنگین در کشتارگاه ها ذبح گردیده است که از این تعداد 129300 راس دام سبک و 5741 راس دام سنگین در کشتارگاه صنعتی دام یزد کشتار گردیده است که پس از پیش سرد گذاری لاشه (که باعث اسیدی شدن لاشه و از بین رفتن بسیاری از میکروب ها و ویروس ها از جمله ویروس تب کریمه کنگو می شود) به همراه مهر و برچسب به مراکز عرضه تحویل می گردد.
وی همچنین بیان نمود برخورد با کشتار غیر مجاز دام که تهدیدی علیه بهداشت عمومی جامعه میباشد در دستور کار دامپزشکی است که گزارشات مردمی کمک به سزایی در این راستا به مجموعه دامپزشکی مینماید.
وی بیان نمود: همه ساله با فرا رسیدن فصل گرما و تکثیر و فعالیت کنهها، احتمال بروز و شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو افزایش پیدا میکند.
وی با بیان اینکه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک عفونت ویروسی و به شدت واگیردار و یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است که بیشتر توسط کنه منتقل میشود خاطر نشان شد این بیماری از طریق تماس با حیوان آلوده و در هنگام ذبح و تماس با امعاء و احشاء آلوده آن و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی به انسان منتقل میشود. . بنابراین کشتار دام ها در کشتارگاه و رعایت اصول بهداشتی در هنگام کشتار نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری دارد.
فاتحی نیا با بیان اینکه گوشت دامهای ذبح شده باید ۲۴ ساعت و امعاء و احشای دام ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه یخچال نگهداری شود تا با تغییراتی که پس از مرگ در بافت لاشه اتفاق می افتد این ویروس از بین برود ، لذا از شهروندان خواست تا گوشت موردنیاز خود را از واحدهای تحتنظر دامپزشکی خریداری کرده و یا از گوشتهای بستهبندی شده هویت دار استفاده کنند.
وی در پایان از راه اندازی سامانه 1512 در استان را اقدامی موثر خواند و گفت شهروندان میتوانند تمام مشکلات مرتبط با حوزه دامپزشکی را که شامل پیشنهاد ، انتقاد ویا گزارش تخلف را با همکاران دامپزشکی مستقر در همان شهرستان در میان بگذارند تا اسرع وقت و حتی به صورت میدانی مورد بررسی قرار بگیرد.
نظر دهید