ممنوعیت کشتار دام در معابر عمومی
به گزارش روابط عمومی دامپزشکی شهرستان میبد، دکتر سید امیر شاطرچی؛ رئیس این اداره، از مردم متدین و فهیم شهرستان خواست در ایام ماه محرم از کشتار دام در شرایط غیر بهداشتی و مصرف گوشت بدون مهر و لیبل دامپزشکی اکیداً خودداری نمایند.

شاطرچی گفت: در ماه محرم و ایام عزاداری سالار شـهیدان حضـرت اباعبـدا... الحسـین علیه السلام و اهتمـام مـردم شـریف و خـداجوی شهرستان میبد به انجام سنت حسنه قربانی کردن دام در این ایام و پخت و توزیع نذورات، از تمام مردم شریف و متدین میبد خواست به جهت حفظ سلامت جامعه و پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری های مشترک بین انسان و دام بخصوص بیماری مهلک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و در راستای حمایت از تـلاش های شبانه روزی کارکنان خدوم دامپزشکی که مسئولیت مهم حفظ و حراست از ایمنی غذایی جامعه و نظارت بر بهداشت فراورده های خام پروتئینی و پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و دام را بر عهده داشته، خواهشمند است نکات ذیل جهت تنویر افکار عمومی مدنظر قرار گیرد:
- لزوم پرهیز جدی از هرگونه کشـتار دام در مسیر حرکت هیئات، سطح شهر، معابر عمومی و منازل و انتقال دام های کشـتاری به کشـتارگاه دام شهرستان تا ذبح شرعی و بهداشتی با نظارت کارشناسان اداره دامپزشکی در محل کشـتارگاه دام انجام گردد (کشتارگاه دام میبد همه روزه دایر بوده و درایام محرم الحرام به منظور رفاه حال بانیان قربانی در ساعات غیر کشتار و ایام تعطیل نیز با هماهنگی قبلی جهت حضور ناظرین بهداشتی و شرعی آماده خدمات رسانی می باشد).
-لاشه دام کشتارشده حتما قبل از قطعه بندی و خرد کردن به مدت حداقل 24 ساعت در دمای مناسب پیش سردگذاری و سپس اقدام به قطعه بندی شود ( این مهم به منظور طی زمان جمود نعشی در لاشه دام و از بین رفتن عامل بیماری هایی از قبیل تب مالت و تب کریمه کنگو در لاشه کشتاری می باشد).
-مواکدا از مردم فهیم میبد درخواست می گردد تحت هیچ شرایطی گوشت قرمز خود را از مبادی کشتار غیر مجاز (مثل گوسفند بومی و خانگی و یا با قیمت ارزانتر و ...) خریداری نکرده و برای تهیه گوشت به قصابی های مجاز سطح شهرستان مراجعه نمایند.
-در زمان خرید گوشت حتماً به مهر دامپزشکی و لیبل تایید سلامت بهداشتی الصاق شده به گوشت دقت نمایند (لازم به ذکر است که لیبل های موجود بر روی لاشه های کشتارشده در دو رنگ آبی برای دام نر و زرد برای دام ماده، دارای اطلاعات نوع دام (گوسفند، گاو، شتر)،تاریخ کشتار، مدت زمان مصرف گوشت، نام کشتارگاه و... می باشد).
- اگر لاشهای در قصابیها فاقد لیبل دامپزشکی باشد، آن لاشه از نظر دامپزشکی گوشت حاصل از کشتار غیر مجاز بوده و بلافاصله ضبط و معدوم میشود و فرد خاطی به مراجع قضائی معرفی میشود.
-در هنگام قطعه بندی گوشت حتماً از دستکش مناسب استفاده و در صورت بریدگی و خراش روی دست، از دست زدن به گوشت خودداری گردد.
وی در پایان عنوان کرد خطر ابتلاء به بیماری مشترک بخصوص تب کریمه کنگو را جدی بگیرید و با رعایت نکات بهداشتی و ایمنی، سلامت خود و خانواده ی محترم را تضمین نمایید و در صورت مشاهده کشتار غیر مجاز و گوشت فاقد مهر و لیبل معتبر با سامانه فوریتهای دامپزشکی 1512 تماس حاصل فرمایید.
نظر دهید