همزمان با فصول گرم سال؛
افزایش احتمال بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو (CCHF)
به گزارش روابط عمومی دامپزشکی میبد، دکتر سید امیر شاطرچی؛ رئیس این اداره در شرح بیماری تب کریمه کنگو بیان کرد: تب کریمه کنگو (CCHF) یک نوع بیماری مشترک بین حیوان و انسان است که بیشترین علت ابتلای بیماران، تماس با دام یا مصرف گوشت های آلوده حاصل از ذبح غیر مجاز دام ها می باشد.

سید امیر شاطرچی گفت: ناقل تب کریمه کنگو کنه می باشد که از طریق گزش یا له کردن آن روی پوست دارای خراش یا زخم عنوان نمود و افزود: دیگر راه های انتقال تب کریمه کنگو شامل: تماس با دام آلود (ذبح، قطعه قطعه کردن و تمیز کردن، پوست، خون و ترشحات)، مصرف گوشت تازه خام یا نیم پز حیوانات آلوده، تماس با خون و ترشحات بیمار و استنشاق هوای آلوده به ویروس می باشد.
شاطرچی اظهار داشت: از آنجا که ابتلاء به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می تواند به مرگ منجر شود لذا پیشگیری از این بیماری تنها روش مطمئن جهت جلوگیری از ابتلاء به آن می باشد و به همین دلیل کارشناسان دامپزشکی همواره به دامداران، قصابان و تمامی افرادی که با دام در تماس می باشند توصیه می نمایند تا با رعایت کامل موارد ایمنی مانع از سرایت این بیماری شوند. علاوه بر آن از مصرف کنندگان گوشت دام انتظار می رود تا گوشت مصرفی خود را از فروشگاه های مجاز تحت نظارت دامپزشکی خریداری نموده و از مصرف گوشت های فاقد مهر و لیبل و یا کشتار شده در مکان های غیر مجاز خودداری نمایند.
دکتر شاطرچی در ادامه افزود: از آنجا که گزش کنه به عنوان یکی از راه های انتقال بیمار تب کریمه کنگو شناخته شده است، به دامداران توصیه کرد ضمن پرهیز از له کردن کنه با دست، همواره سم پاشی جایگاه های نگهداری دام و سم پاشی بدن دام را در دستور کار و در اولویت فعالیت های خود قرار دهند. همچنین استفاده از لوازم حفاظت فردی مانند چکمه، دستکش و... در محل دامداری ها و کشتارگاه ها ، از دیگر روش های مؤثر در پیشگیری از ابتلاء به این بیماری است.
نظر دهید