• 1399/11/02 - 12:44
  • تعداد بازدید : 249
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
همایش فرهنگ سازی غذای حلال

همایش فرهنگ سازی غذای حلال در استان یزد برگزار گردید

در همایش غذای حلال جمعی از روحانیون و ناظرین بهداشتی و مدیران استانی و مدیران کشتارگاه های استان یزد در خصوص فرهنگ سازی غذای حلال بحث و تبادل نظر کردند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد؛ بالا بردن کیفیت در مدیریت نظارت شرعی و ارتقاء کارامدی ناظرین، آسیب شناسی سطوح مختلف کار ذابحین و ناظرین، تقویت فرهنگ عمومی نسبت به غذای حلال در بین مردم، هشدار های حرام خواری، لزوم همکاری بیشتر مدیران کشتارگاه های با ناظرین و ذابیحن وهمچنین تقویت آموزش های تخصصی و عمومی ناظرین از اهداف برگزاری این همایش به شمار می رود.
 علی فاتحی نیا مدیرکل دامپزشکی استان یزد با بیان این مطلب که پتانسیل های شاخص استان یزد در مواردی از قبیل تولید شیر،‌تخم مرغ و گوشت مرغ مازاد بر نیاز استان است و در حال حاضر در مجموعه کشتارگاه‌های استان، خط کشتار بوقلمون و کشتار بلدرچین در واحدهای مستقل و وابسته وجود دارد؛ که پتانسیل صادرات با برند حلال و کد IR را مهیا کرده و در واقع این عوامل دست به دست هم می دهد تا بتوان یک وضعیت متفاوت نسبت به قبل در این واحدها ایجاد شود تا توسعه ای در منطقه ایجاد شود که بر پایه صادرات باشد گفت: در استان یزد با وجود ۱۲ خط کشتار فعال طیور دو کشتارگاه صنعتی دام و هفت کشتارگاه سنتی نزدیک به ۴۵ نفر ناظر شرعی و بهداشتی در کشتارگاه ها مشغول به کار هستند و وظایف نظارتی خود را انجام می دهند و تعاملات خوبی در این زمینه در حال شکل گیری است. 
 وی در ادامه امنیت غذایی را به طور کلی دسترسی مردم در تمام اوقات به غذای سالم و کافی جهت یک زندگی کامل دانست و گفت: سه عنصر مهم در این تعریف وجود دارد که موجود بودن غذا در کشور، دسترسی مردم به غذای بهداشتی و حلال و پایداری دریافت غذا به عنوان دغدغه محسوب می شود و غذای سالم یکی از نشانه های رشد جامعه و جلوه ای از تمدن به حساب می‌آید، اگر تغذیه سالم وجود نداشته باشد امکان رشد و پیشرفت و پرورش استعدادهای انسان های توانمند به دست نمی آید.
 این مقام مسئول افزود یکی از شرایط تامین امنیت غذایی بحث ایجاد دامداری هایی است که در هر حال در کشور به صورت پایدار فعالیت کنند و این مهم با مشارکت مردم، بخش دولتی و غیردولتی محقق خواهد شد و نمونه این مشارکت ها را در مجموعه کشتارگاه‌ها می‌بینید که مشارکت ناظرین بهداشتی و شرعی در کشتارگاه ها است که در نهایت این آسودگی خیال را برای مردم به ارمغان می آورند که با خیال راحت گوشت استحصالی از این کشتارگاه ها را استفاده کنند. 
وی در ادامه با عنوان این موضوع که مسئله شرعی با مسئله بهداشتی در هم تنیده شده و غیر قابل تفکیک نیست گفت: در ذبح شرعی وقتی خونگیری کامل انجام می شود محصولی داریم که فسادپذیری کمتر و ماندگاری بیشتر دارد و این امر در یک ذبح شرعی خلاصه می شود و لذا فعالیت ناظرین بهداشتی و شرعی مکمل همدیگر هستند و برآیند این همکاری استحصال غذای حلال و بهداشتی است که به دست مردم می‌رسد.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی مقدم، رئیس حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور نیز با بیان اینکه از نگاه دین مبین اسلام تغذیه در رشد اسلام نقش موثری دارد افزود: اگر تغذیه پاک و حلال باشد در تعالی و رشد انسان تاثیر مستقیم دارد.
او افزود: اگر تغذیه حرام باشد نقش مخرب آن در انسان و نسل های بعدی قابل انکار نیست.
حجت الاسلام حسینی مقدم عنوان کرد: فرهنگ سازی غذای حلال باید در جامعه ترویج پیدا کند که با ترویج آن انشاالله شاهد تضمین هر چه بیشتر غذای حلال و پاک بر سر سفره های مردم باشیم.
او افزود: علاوه بر بحث فرهنگ سازی یکی از اقدامات مهمی که در دستور کار این سازمان قرار دارد، مباحث آموزشی مرتبط با غذای حلال است که در همین راستا در انتهای این همایش سه کارگروه آموزشی بطور جداگانه برای ناظران شرعی، مدیران کشتارگاه ها و ذابحین این کشتارگاه ها برگزار گردید.

  • گروه خبری : اسلایدر
  • کد خبر : 271198
کلمات کلیدی
روابط عمومی   قدیم

روابط عمومی قدیم

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه