کارشناس مسئول بررسی، مبارزه و مراقبت از بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان یزد:
ماهی قرمز از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دامپزشکی خریداری نمایید
با توجه به افزایش خرید ماهی قرمز در آستانه سال نو، آشنایی با نکات بهداشتی تشخیص و نگهداری ماهی قرمز در پیشگیری از بیماری های مشترک انسان و ماهی قرمز، از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد، حمید پورمیرزایی با بیان این مهم گفت: مهمترین نکته در جلوگیری از ابتلاء به بیماری های مشترک انسان و ماهی قرمز، خرید از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دامپزشکی و اطیمنان از سلامت این موجود زینتی می باشد.
پورمیرزایی در تشریح خصوصیات ماهی قرمز سالم گفت: ماهی سالم دارای باله های کاملا باز و سالم و سطح بدن فاقد هر گونه لکه های پنبه مانند و تحرک مناسب و تعادل در شنا می باشد.
نامبرده افزود: ماهی نباید بی قرار و دارای چشم های به صورت یک یا دو طرفه بیرون زده و همچنین پولک های ریخته شده یا ساییده باشد.
پورمیرزایی به همشهریان توصیه کرد: برای دست زدن به ماهی و جابجایی آن از دستکش استفاده نمایند و از تماس کودکان با ماهی جلوگیری نمایند و با استفاده از آب تمیز و فاقد کلر، غذای مخصوص ماهی و ضدعفونی سازی ظرف نگهداری ماهی با نمک طعام و یا سایر مواد مناسب به حفظ سلامت ماهی قرمز خود کمک نموده و مانع از بروز ابتلاء به بیماری های مشترک شوند.
وی تصریح کرد: ماهی قرمز باید در محیط مناسب از نظر اکسیژن، دما، فضای کافی و آب تمیز نگهداری شود؛ به همین دلیل خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی را به صورت متراکم و شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری می کنند؛ توصیه نمی شود و ضرورت دارد شهروندان از مراکز خرید مجاز نسبت به تهیه ماهی قرمز اقدام نمایند.
وی اسهال، استفراغ و تهوع در افراد حساس و دارای آلرژی را از بیماری قابل انتقال از ماهی قرمز به انسان عنوان نمود.
نامبرده در پایان گفت: در صورت عدم امکان نگهداری صحیح از ماهی پس از پایان مراسم سال نو، بهتر است به طبیعت بازگردانده شود.
نظر دهید