کشتار غیرمجاز دام تب کریمه کنگو را افزایش میدهد
شهروندان گوشت مصرفی خود را از مراکز مجاز تهیه نمایند
ذبح غیرمجاز دام در محیط های غیربهداشتی، یکی از عوامل مهم شیوع و بروز آن بیماری تب کریمه کنگو می باشد؛ به همین علت کارشناسان دامپزشکی به مصرف کنندگان و دامداران هشدار میدهند، از کشتار دام خارج از کشتارگاه خودداری نمایند.

علی فاتحی نیا، مدیر کل دامپزشکی استان یزد با اشاره به اهمیت کشتار دام در کشتارگاه به منظور پیشگیری از بیماریهای مشترک به ویژه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، بر رعایت موازین بهداشتی از سوی دامداران و قصابان تأکید کرد.
فاتحی نیا با بیان اینکه در کشتارگاه نظارتهای بهداشتی کارشناسان دامپزشکی بر روند ذبح اعمال میشود و ضمن کنترل دام زنده در کشتارگاهها، گوشت بعد از کشتار دام، یک روز در سردخانه نگهداری میشود؛ گفت: در راستای حفظ سلامت شهروندان، خودداری از کشتار غیر مجاز دام باید مورد توجه جدی قصابان باشد.
وی افزود: مردم باید گوشت را از جایی تهیه کنند که برچسب و مهر دامپزشکی داشته باشد و در صورت ذبح دام، گوشت را بدون تماس مستقیم با دست به مدت ۲۴ ساعت در قسمت پایین یخچال نگهداری کنند.
این مقام مسئول در ادامه با اعلام ممنوعیت عرضه و کشتار غیر مجاز دام زنده و برخورد قانونی دامپزشکی با عاملین گفت: به استناد ماده 8 آیین نامه اجرایی ماده 18 قانون سازمان دامپزشکی کشور، دام هایی که برای فروش یا کشتار در شهرها عرضه می شوند می بایست صرفا در میادین دام و یا اصطبل نگهداری شوند، علاوه بر آن گردانیدن دام ها در سطح شهر به منظور فروش یا کشتار ممنوع می باشد.
فاتحی نیا در ادامه اظهار داشت: نداشتن پیشینه بهداشتی و قرنطینه ای در این دام ها باعث ایجاد خطر انتقال و انتشار بیماری های مشترک و دامی شده و در نتیجه سلامت شهروندان و نیز سرمایه های دامی استان به خطر می افتد. به همین دلیل و بر اساس ماده 688 قانون مجازات اسلامی با مرتکبین به چنین مواردی مطابق قانون برخورد خواهد شد.
فاتحی نیا در خاتمه از شهروندان خواست در صورت مشاهده هر گونه موارد تخلف در زمینه عرضه و کشتار غیر مجاز دام زنده در سطح استان علاوه بر امتناع از خرید، موارد را جهت پیگیری قانونی از طریق شماره تلفن 1512 (پاسخگویی به شکایات دامپزشکی) به مسئولین دامپزشکی اطلاع دهند.
نظر دهید