• 1401/04/12 - 09:26
  • تعداد بازدید : 314
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
با اصول ایمنی پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو آشنا شوید:

شناسایی اولین مورد قطعی مبتلا به تب کریمه کنگو

تب کریمه کنگو نوعی عفونت ویروسی کشنده محسوب می‌شود که نوعی انگل به نام کنه هیالوما منبع انتشار آن می باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد، علی فاتحی نیا؛ مدیرکل دامپزشکی استان یزد در توضیح بیماری تب کریمه کنگو گفت: تب کریمه کنگو (CCHF) یک نوع بیماری مشترک بین حیوان و انسان است که بیشترین علت ابتلای بیماران، تماس با دام یا مصرف گوشت های آلوده و پیش سرد نشده حاصل از ذبح دام های غیر مجاز می باشد.

فاتحی نیا گزیده شدن توسط کنه هیالوما یا له کردن آن روی پوست دارای روزنه، تماس با دام آلود (ذبح، قطعه قطعه کردن و تمیز کردن، پوست، خون و ترشحات)، مصرف گوشت تازه خام یا نیم پز حیوانات آلوده، تماس با خون و ترشحات بیمار و استنشاق هوای آلوده را دیگر راه های انتقال تب کریمه کنگو عنوان نمود و ادامه داد: با توجه به راه های انتقال بیماری دامداران، قصابان و همچنین مردم عادی همگی در معرض ابتلا به بیماری می باشند و ضرورت دارد تا با رعایت اقدامات پیشگیرانه از ابتلا به بیماری جلوگیری نمایند.

این مقام مسئول با تآکید بر ضرورت پیشگیری از این بیماری مهمترین اقدام پیشگیرانه دامداران را در مرحله اول حفاظت فردی شامل: استفاده از دستکش، لباس کار، چکمه، هنگام کار در فضاهایی که احتمال وجود کنه وجود دارد؛ عنوان نمود و افزود: رعایت اصول بهداشتی نگهداری دام به ویژه پشم چینی و شست و شو بدن دام و همچنین سمپاشی جایگاه نگهداری دام و خرید دام از مکان هایی که مورد تأیید دامپزشکی نقش اساسی در پیشگیری از این بیماری دارد.

وی در ادامه با تأکید بر ذبح دام با هدف ادای نذورات و ... در کشتارگاه ها به قصابان توصیه نمود: حین تماس با دام، ضمن استفاده از ماسک، دستکش ، عینک و... از قرار دادن چاقوی آلوده به خون و احشای دام در دهان خودداری نمایند و گوشت و احشا دام به مدت 24 ساعت پس از ذبح در سردخانه یا یخچال نگهداری و سپس مورد مصرف قرار دهند.

وی تب، ضعف، سردرد شدید، لرز، درد شدید در ناحیه پشت، کمر و پاها، گیجی، کوفتگی و بی اشتهایی، تهوع و استفراغ بدون ارتباط با غذا خوردن ، اسهال، درد شکم را از علائم بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو عنوان نمود و از شهروندان خواست: در صورت تماس با دام یا گوشت و بروز چنین علائمی در اسرع وقت به مراکز درمانی مراجعه نمایند تا با شروع سریع درمان از خونریزی به صورت داخلی و غیرقابل دید بیمار که از علل تأخیر در تشخیص و مرگ قطعی بیمار می باشد جلوگیری شود.

مدیرکل دامپزشکی استان یزد در پایان با اشاره به آنکه اولین مورد قطعی مبتلا به تب کریمه کنگو فرد عادی بوده که از گوشت حاصل کشتار غیرمجاز و پیش سرد نشده استفاده نموده است؛ به شهروندان توصیه کرد: گوشت را تنها از مراکز مجاز و مورد تأیید دامپزشکی که ممهور به مهر و لیبل دامپزشکی می باشد تهیه و به صورت کاملا پخته مصرف نمایند و در صورت تماس با بیمار مشکوک، محتمل و قطعی حفاظت فردی رعایت کنند.

  • گروه خبری : اسلایدر
  • کد خبر : 287766
روابط عمومی   قدیم

روابط عمومی قدیم

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه