اولین جلسه هماهنگی عید قربان در اداره کل دامپزشکی استان یزد برگزار شد
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد، اولین جلسه هماهنگی عید قربان در سالن جلسات اداره کل دامپزشکی استان یزد برگزار شد.
در این جلسه که با حضور دفتر امور شهری و شوراهای استانداری،معاونت خدمات شهری شهرداری یزد،کمیته امداد امام خمینی ره، مرکز بهداشت شهرستان یزد، اداره کل بهزیستی، کشتارگاه معین دام، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، کشتارگاه صنعتی دام تشکیل شد.
دکتر علی فاتحی نیا مدیر کل دامپزشکی استان یزد در این نشست بیان نمود: شهروندان باید به منظور حفظ سلامت و تأمین بهداشت عمومی جامعه و احتمال وقوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو توصیه های دامپزشکی را جدی بگیرند.
وی از شهروندان خواست تا از ذبح دام خارج از کشتارگاه بپرهیزند چراکه امکان آلودگی به بیماری های مشترک انسان و دام بخصوص تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برای ذابح یا هر فردی که با لاشه دام آلوده در ارتباط باشد، بسیار زیاد است.
وی با بیان اینکه این بیماری از طریق کنه منتقل میشود، گفت: گزش کنه و ترشحات آن میتواند انسان را آلوده به ویروس کند، همچنین تماس با ترشحات دام آلوده و مصرف گوشت تازه حاصل از کشتار غیر مجاز دام آلوده از دیگر راههای انتقال بیماری است، بنابراین افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند.
وی افزود : شهروندان محترم برای اطمینان از سلامت گوشت نذری و قربانی باید آن را به مدت حداقل ۲۴ساعت در دمای ۴درجه سانتی گراد در یخچال قرار دهند و جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ساعت نگهداری در دمای ۴درجه سانتی گراد، مصرف کنند.
فاتحی نیا بیان نمود: به منظور ذبح بهداشتی قربانی در روز عید سعید قربان شهرستان های ابرکوه،اردکان، اشکذر، بافق، بهاباد، خاتم، مروست، مهریز و میبد دارای کشتارگاه سنتی و صنعتی می باشند و در شهرستان یزد و تفت نیز بدلیل عدم وجود کشتارگاه در آن و بعد مسافت با کشتارگاه های دیگر شهرستان ها قربانگاه موقت دایر خواهد شد.
نظر دهید