به مناسبت ایام الله دهه فجر انجام شد:
اجرای طرح آموزش ذبح شرعی به روستائیان و عشایر در استان یزد
ضروری است ذبح دام در کشتارگاه های صنعتی و سنتی و تحت نظر ناظرین شرعی و بهداشتی، صورت می گیرد. اما در شرایط خاص و در صورت عدم دسترسی سریع به کشتارگاه دام، امکان ذبح با رعایت مسائل شرعی و بهداشتی وجود دارد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد، سید محمدکاظم خامسی؛ مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه گفت: با توجه به عدم دسترسی روستائیان و عشایر به کشتارگاه و آنکه در شرایط خاص با توجه به کمبود زمان، فرایند ذبح و استحصال گوشت توسط خود اهالی روستا صورت می گیرد که ممکن است از ضوابط شرعی ذبح دام اطلاعی نداشته باشند؛ دامپزشکی اقدام به اجرای طرحی تحت عنوان آموزش ذبح شرعی ویژه روستائیان و عشایر استان نمود.
خامسی گفت: موضوع حلیت غذا بخشی از امنیت غذایی می باشد. لذا با توجه به آنکه سلامت فراورده های خام دامی بر عهده دامپزشکی می باشد؛ مسئولیت حفظ این امنیت، مأموریتی است که به حوزه نمایندگی ولی فقیه سپره شده است تا به آگاه سازی همگان بستر مناسب مصرف فراورده با حلیت فراهم گردد.
وی هدف از اجرای این طرح را ارتقاء سطح آگاهی روستائیان و عشایر نسبت به مسائل ذبح شرعی، فرهنگ سازی غذای حلال در جامعه روستائی و عشایری وتوجه دادن روستائیان و عشایر به اهمیت تولید و مصرف محصولات غدائی با منشأ دامی طیب و پاک عنوان نمود.
خامسی تصریح کرد: با توجه به اهمیت ذبح شرعی و تأثیر آن بر سلامت افراد و جامعه، دامپزشکی با آموزش و افزایش آگاهی افراد در صدد نیل به این مهم می باشد.
نامبرده افزود: فرایند انجام طرح به صورت هماهنگی بین بخشی ادارات مرتبط شهرستان، ازجمله : مدیریت جهاد کشاورزی(بخش آموزش و ترویج)، شبکه دامپزشکی و اداره امور عشایر، هماهنگی با مسئول محترم دفتر نمایندگی ولی فقیه در مدیریت جهادکشاورزی شهرستان، هماهنگی با دهیاران و شوراهای اسلامی روستائی، هماهنگی با امام جماعت مسجد محل بوده است و در اجرای آن از وسایل کمک آموزشی از جمله بروشور و نمایش فیلم و اسلاید با استفاده از ویدئو پروژکتور استفاده شده است.
وی در پایان گفت: با توجه به اهمیت موضوع در سلامت مردم امیدواریم دوره ها اثربخش و تأثیرگذار بوده باشد.
نظر دهید