اطلاعیه بهداشتی دامپزشکی استان در خصوص ذبح دام قربانی در ایام محرم و صفر
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد، دکتر هادی زارع؛ معاون سلامت دامپزشکی استان از مردم عزادار استان خواست تا با کشتار دام در کشتارگاه های استان و رعایت نکات بهداشتی ذبح دام در ایام محرم از ابتلا به بیماری مشترک انسان و دام جلوگیری کنند.
هادی زارع درباره ذبح بهداشتی دام ماه محرم خطاب به هیات های مساجد، حسینیه ها، تکایا در عزاداری سالار شهیدان اباعبدالله الحسین (ع) اعلام کرد: ذبح دام را در کشتارگاه ها و تحت نظارت دامپزشکی انجام شود.
در این اطلاعیه آمده است؛ همشهریان از ذبح دام در مکانها و معابر عمومی، مصرف بلافاصله گوشت دام پس از ذبح آن (به منظور جلوگیری از ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو لاشه گوشت به مدت حداقل 24 ساعت در دمای 4 درجه سانتیگراد یخچال نگهداری شود)، از مصرف لاشه و اندام هایی که رنگ و شکل طبیعی (قرمز روشن) ندارند (رنگ تیره و یا زائده های اضافی) جدا خودداری کنید.
وی تاکید کرد: در صورت نیاز به ذبح دام سبک در خارج از کشتارگاه در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی، دام در محلی کشتار شود که خونابه وارد فاضلاب شده و محل ذبح شستشو شود و ترجیحاً با محل ذبح با مواد ضدعفونیکننده (وایتکس رقیق شده) اقدام و از ذبح دام سنگین در معابر خودداری شود.
وی اضافه کرد: همچنین به منظور عدم انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام، ذابحان در هنگام ذبح دام ضمن رعایت نکات بهداشتی از دستکش، ماسک و چکمه مناسب استفاده کنند.
وی در ادامه گفت: خون جزء نجاسات است و به عموم مردم توصیه میشود از تماس مستقیم با خون دام که میتواند منشأ بیماریهایی از جمله تب کریمه کنگو، سایر عفونتهای میکروبی باشد، جدا خودداری کنند.
زارع افزود: لازم است نهایت دقت و رعایت توصیه های بهداشتی به منظور حفظ بهداشت و رعایت ضوابط بهداشتی در خرید دام، ذبح دام، محل ذبح دام به عمل آورند، تا براثر کشتار دام بیمار و آلوده سبب انتشار و انتقال بیماری های مشترک بین دام و انسان فراهم نشود.
نظر دهید