• 1401/02/17 - 11:52
  • تعداد بازدید : 253
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
تب کریمه کنگو در کمین:

دامداران نسبت به سمپاشی و ضد عفونی جایگاه نگهداری دام اقدام نمایند

تب کریمه کنگو یک بیماری خونریزی دهنده، تب دار و حاد است که بیشتر به وسیله کنه منتقل می شود و با وجودی که ویروس مخصوص حیوانات است موارد تک گیر و همه گیر این بیماری در انسان نیز اتفاق می افتد و مرگ و میر بالایی دارد.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان ابرکوه، سعید امیدسالاری؛ رئیس شبکه دامپزشکی ابرکوه گفت: با توجه به شروع فصل گرما در حوزه بیماری تب کریمه کنگو در خطرناک ترین پیک ابتلا به این بیماری قرار داریم؛ زیرا عامل بیماری که کنه است در این فصل فعال تر می شود. لذا ضروری است دامداران نسبت به ضدعفونی جایگاه دام اقدام نمایند.

وی افزود: این بیماری در فصول گرم و از اواخر فروردین تا اواخر شهریور که زمان رشد و تکثیر کنه‌ها می باشد، بیشتر شایع است و لازم است دامداران اقدامات لازم را انجام دهند.

امیدسالاری با تأکید بر اینکه تب کریمه کنگو از طریق گزش کنه ایجاد می‌شود، گفت: عامل این بیماری یک ویروس است و این ویروس از طریق گزش کنه منتقل می‌شود؛ بیشتر مشاغلی که کارشان با دام است (دامداران، قصابان، آن‌هایی که در کشتارگاه کار می‌کنند، کارکنان بیمارستان مانند بهیار و پرستار، کارکنان رستوران‌ها و کبابی‌ها )در معرض ابتلا به این ویروس قرار دارند و زمانی که فرد به پزشک مراجعه می‌کند حتما باید به پزشک اعلام کند که مورد گزش کنه قرار گرفته است.

امیدسالاری با اشاره به نشانه های این بیماری گفت: علائم اولیه بیماری تب کریمه کنگو شبیه سرماخوردگی و آنفلوآنزاست و شامل تب، لرز، سردرد، بدن درد،  درد عضلات، درد چشم و ترس از نور است که فرد پس از ابتلا به این نوع بیماری دچارخونریزی در دهان، لثه، دستگاه تناسلی و وجود خون در ادرار و همچنین از بین رفتن بافت ها و رگ های خونی  می‌شود.

وی در ادامه تهیه گوشت از مراکز معتبر توزیع و فروش فرآورده های خام دامی همراه با مهر و لیبل دامپزشکی، نگهداری گوشت گرم در یخچال به مدت 24 ساعت، استفاده از دستکش هنگام پاک کردن محصولات دامی، استفاده از لباس مخصوص و ایمن دامداران وسمپاشی محل نگهداری دام ها را جهت پیشگیری از ابتلا به این بیماری توصیه نمود.

نامبرده همچنین بیان کرد: عامل ایجاد کننده ویروس می‌تواند در دمای ۵۶ درجه سانتی گراد از بین برود، بنابراین پختن گوشت یا پاستوریزه کردن شیر، که یکی از از عناصر انتقال است، می‌تواند باعث از بین رفتن ویروس شود.

امیدسالاری در پایان بیان نمود: ضروری است دامداران نسبت به سمپاشی و ضد عفونی جایگاه نگهداری دام حتما اقدام کنند تا از خطر این بیماری در امان باشند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان ابرکوه
  • کد خبر : 285808
روابط عمومی   قدیم

روابط عمومی قدیم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید